Будівлю Укрексімбанку в історичній частині Львова продали на аукціоні

09.01.2024 20:47   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Банківську споруду на площі Міцкевича у Львові зголосилися купити за 412 млн грн.

Про це стало відомо із сервісу Open.Market, передає "Еспресо.Захід".

У вівторок, 9 січня, відбулися торги за приміщення на площі Міцкевича, 4 у Львові, що належать державному "Укрексімбанку". В аукціоні взяли участь 10 учасників. Переможець запропонував суму 412 млн грн. Банк має звільнити приміщення до 1 липня 2024.

Зазначимо, стартова ціна лота становила майже 374 млн грн.

Раніше ми повідомляли, що "Укрексімбанк" продає будинок на площі Міцкевича з метою оптимізації витрат. Загальна площа будівлі понад 7 тис. кв. м. Приміщення використовується лише на 15 %.

"Активи є цікавими широкому колу потенційних покупців, виходячи з розташування та широкими можливостями використання. Майно є власністю банку, тому відсутні будь-які обмеження для нового власника щодо використання об’єкта за призначенням", - зазначав тоді член правління Укрексімбанку Дмитро Каплюк.

Будинок занесено до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Збудований в 1804 р. Колись тут розмістився готель "Європейський" ("Hotel d’Europe"), що є одним із найдавніших у Львові. Початкова будівля готелю в перші роки після його відкриття мала лише один поверх. У 1826-му готель зміни власника. Новий власник Кароль Мате перебудував його. З 1847-го року в літографіях уже згадується чотириповерхова конструкція готелю.

У 1870-х рр., коли відбувається наступна перебудова готелю, у нього були вже нові власники - родина Альзнерів. У цей період окрім готелю в будівлі діяла ще книгарня і друкарня Францішека Ріхтера

У 1949-му році назву "Європейський" було змінено на "Україна". 2006-го року в будівлі, переобладнаній у стилі австрійського класицизму 60–70-х років XIX століття, відкрили центральний офіс "Укрексімбанку".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews