Superhumans Center пропонує пацієнтам з протезами близько 230 вакансій

09.01.2024 21:17   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

За час роботи Центру його пацієнти працевлаштувалися, зокрема, у ресторанному бізнесі, ІТ-сфері та агробізнесі. Дехто з ветеранів відкрив власний бізнес. А зараз у Центрі роботу шукають для повітряного гімнаста.

В Україні 30 тис. людей потребують протезування. Понад тисяча з них стоять у черзі на протези у Клініці з реабілітації та протезування цивільних й військових Superhumans Center. За час існування Центру, з квітня 2023 року, тут запротезували майже 350 людей. Проте у клініці не лише протезують та реабілітують ветеранів. Тут їм допомагають повернутися до активного життя.

Про те, як це відбувається, розповів LVIV.MEDIA керівник освітньої платформи Superhumans Олександр Славський.

Клініка з реабілітації та протезування цивільних й військових Superhumans Center з перших днів свого існування, а саме з квітня 2023 року, веде постійний діалог з бізнесом про працевлаштування своїх пацієнтів, а також про доступність робочих місць та урахування всіх потреб ветеранів з пораненнями та людей з інвалідністю загалом.

“За пів року ми провели близько десяти екскурсій для таких бізнесів: Антошка, АТБ, Нова Пошта, Master Zoo, SoftServe, Lokal, Ribas Hotel Group, ПриватБанк, АЛЛО, АШАН, ОККО, Victoria Gardens, Dragon Capital, МЕТРО”, – зазначив Олександр Славський.

Куди запрошують на роботу пацієнтів Superhumans

null

Чимало компаній, зокрема і після таких екскурсій, вже запропонували вакансії для пацієнтів Superhumans. Це посади від водія чи кухаря і до проєктного менеджера та фінансового аналітика. Найчастіше запити на працевлаштування ветеранів Центр отримує від агрокомпаній, ресторанів, кафе та зі сфери ІТ. Зараз пропозицій для ветеранів значно більше, ніж пацієнтів Центру, які у пошуках роботи. Superhumans вже зараз пропонує ветеранам близько 230 вакансій.

“Щодо працевлаштування пацієнтів ми уже працюємо з такими компаніями як ПриватБанк, International Medical Corps, МЕТRО, !FESTrepublic, Varenycia Group, EBS, ТОВ “Трафік Менеджмент Груп”, AUTODOC та Nunit. Станом на сьогодні у нас є близько 230 вакансій, які ми пропонуємо пацієнтам відповідно до їхніх побажань. За період роботи з пацієнтами ми надіслали близько трьох десятків резюме”, – каже Олександр Славський.

Один з пацієнтів Центру, Володимир Брітіков, нещодавно влаштувався у ресторан. Не маючи однієї руки, чоловік зараз працює в закладі харчування, який готує їжу для Superhumans. Тож колишній пацієнт тепер куховарить для тих, хто перебуває у Центрі.

Олександр Славський каже, що ветерани охоче йдуть у ті компанії, які допомагають армії. У цьому вони бачать продовження своєї місії. І відмовляють тим. хто стоїть осторонь потреб ЗСУ. Чимало з них ідуть у волонтерські організації або ж збирають дрони.

Робота для повітряного гімнаста

null

Superhumans допомагає знайти ветеранам різні вакансії. Нещодавно у Центрі займалися працевлаштуванням ветерана Антона з Луганської області, який до війни був повітряним гімнастом. На фронті чоловік був сапером та втратив ногу. А зараз, пройшовши протезування, хоче знову повернутися у професію. “І, як виявилося, доволі багато міжнародних професійних труп готові взяти його на роботу”, – розповідає Олександр Славський.

Немає професій, які б не змогли опанувати ветерани, каже Олександр Славський. Серед пацієнтів Superhumans є і такі, які засновують власні бізнеси. Один з них, з ампутацією обох кінцівок, виготовляє джерки (в’ялене м’ясо), інший — заснував власну овечу ферму та робить бринзу. Окрім того, розповідає Олександр Славський, усі водії, які працюють у Центрі Superhumans — це люди з ампутованими нижніми кінцівками.

Go To Agro. Створення національної програми

Superhumans Center зараз розробляє власний проєкт з працевлаштування ветеранів у агросекторі Go To Agro. Його планують поширити не лише на пацієнтів Superhumans, але й на усіх інших ветеранів.

“Ми хочемо створити національну програму професійної орієнтації, навчання та працевлаштування ветеранів та ветеранок, зокрема, протезованих внаслідок поранення та ампутацій, в агросектор України. Партнерами проєкту уже є декілька агробізнесів, а також сайт з працевлаштування Work.ua”, – розповідає Олександр Славський.

Олександр Славський каже, що зараз агрокомпанії потребують майже 5 тисяч водіїв. Адже частина з них пішли на війну. Тож вони готові брати до себе ветеранів та навчати їх.

“Нещодавно ми мали зустріч з представниками агрокомпаній, які хотіли взяти до себе ветеранів та планували навчати їх дев’ять місяців кермувати спеціальною технікою. На це наші ветерани сказали, що на війні опанували уміння кермувати КрАЗом, БМП чи американськими машинами за значно коротший час, то ж і самі ще можуть повчити когось керувати технікою”, — розповідає Олександр Славський.

Він також зазначає, що ветерани, як правило, на війні здобувають такі скіли, які неможливо отримати поза межами фронту. Тому вони є цінними працівниками у багатьох сферах.

Як Superhumans допомагає ветеранам знайти роботу

null
  • Під час першої зустрічі у пацієнта дізнаються про його попередній досвід роботи, чи за ним залишилось місце праці на його цивільній роботі та чи він має бажання туди повертатися.
  • Якщо пацієнт у пошуку роботи, йому повідомляють про можливість отримання допомоги з працевлаштуванням та розповідають про вакансії.
  • Якщо пацієнт готовий іти працювати, але не визначився з професією, йому допомагають з профорієнтацією.
  • Після цього працівники Центру разом з пацієнтом складають резюме, підбирають відповідні вакансії та подають резюме роботодавцю.
  • У Центрі також допомагають пацієнту під час підготовки до співбесіди та супроводжують його до моменту працевлаштування.
  • Інформацію про нові вакансії також поширюють через внутрішній Telegram-канал для пацієнтів та через email-розсилку.

руднощі на шляху до працевлаштування

“Одна з основних проблем, з якою ми стикаємося при процесі працевлаштування, це затяжний процес звільнення з військової служби та повне закриття ВЛК після отримання поранення. Пацієнти наголошують, що поки вони не знають кінцевого результату чи вони продовжують бути на службі, чи ні – вони не готові підіймати для себе питання працевлаштування та додаткового навчання”, – розповідає Олександр Славський.

Також він зауважує, що часом роботодавці побоюються брати на роботу ветеранів, бо ще не розуміють, як будувати з ними стосунки. Непокояться, що якісь робочі ситуації можуть бути тригером для людей, які пройшли війну. Проте, запевняє Олександр Славський, всі побоювання роботодавців марні. І у Superhumans Center готові допомогти роботодавцям навчитися комунікувати з ветеранами.

Навчання від Superhumans для дружин ветеранів

null

У Superhumans Center проводять навчання з підприємницької діяльності для дружин ветеранів, адже часто саме вони стають мотиваторами для колишніх пацієнтів Центру до руху вперед та вселяють у них впевненість у майбутньому. Такі навчання у Центрі відвідують цілими сім’ями, навіть з дітьми, розповідає Олександр Славський, і часто це стає першим кроком до створення родинних бізнесів.

Проте, найбільшим стимулом для ветеранів повертатися до активного життя, зі спостережень Олександра Славського, залишається мрія. Часом це мрія про банальні речі, які були звичними у житті до війни. Саме тоді, коли ветеран починає працювати над власною мрією, підкріплюючи її, він рухається в реабілітації та соціалізації значно швидше, резюмує Олександр Славський.

Нагадаємо, клініка з реабілітації та протезування цивільних й військових Superhumans Center запрацювала на Львівщині у квітні 2023 року. Тут постраждалі від війни можуть отримати низку безкоштовних медичних послуг: протезування, реабілітацію, реконструктивну хірургію та лікування ПТСР. Ці послуги надають понад 60 медиків різних спеціалізацій з усієї України. Зараз у центрі Superhumans повноцінно працюють відділення психологічної і фізичної реабілітації, також завершують ремонт у відділенні допомоги військовим, що втратили слух. У грудні 2023 року Superhumans визнали найкращим соціальним проєктом 2023 за версією “Української правди”.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews