Вже втретє у Львові намагаються продати майно заводу Яблуневий дар

10.01.2024 14:33   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Майно збанкрутілого ТОВ “Яблуневий Дар” виставили на аукціон.

Майно збанкрутілого виробника концентрованих соків “Яблуневий Дар”, який входить в групу компаній T.B. Fruit, у четвер, 4 січня, виставили на аукціон. Стартова ціна об'єкта — понад 53 млн грн. Про це LVIV.MEDIA стало відомо з сайту Prozorro.Продажі.

Аукціон з приватизації має відбутися 15 січня 2024 року. Замовником виступив арбітражний керівник Ігор Шимчишин.

Аукціон із продажу майна “Яблуневого Дару” вже оголошували у червні 2023 року. Тоді початкова ціна об’єкта становила 64 млн грн. Однак торги скасували з технічних причин. Наступні торги оголосили у грудні 2023 року зі стартовою ціною 66,2 млн грн. Ці торги не відбулись через відсутність учасників, тож майно виставили на повторний аукціон зі зменшеною ціною: 53 млн грн.

До складу майнового комплексу входять 493 позиції, серед них: нежитлові будівлі, транспорт, обладнання, машини та інше рухоме майно. Згідно з інформаційною карткою об’єкта, майно розташоване у трьох областях – Львівській, Вінницькій та Хмельницькій. 

null

У серпні 2022 року Господарський суд Львівської області визнав банкрутом ТОВ “Яблуневий дар” та дозволив відкрити ліквідаційну процедуру. Арбітражний керівник Ігор Шимчишин повідомив, що “Яблуневий Дар” не має достатніх власних оборотних коштів для погашення боргів, а його діяльність протягом останніх років є збитковою.

ТОВ “Яблуневий Дар” входить до групи компаній “T.B. Fruit” – одного з найбільших переробників фруктів і ягід в Україні під торговою маркою "Galicia". “T.B. Fruit” належить львівському бізнесмену Тарасу Барщовському. 

У березні 2023 року Тараса Барщовського оголосили у розшук у Польщі. Його підозрюють в організації злочинного угрупування, боргах кредиторам та несплаті податків. Зокрема, низка польських садівників звинуватили Барщовського шахрайстві – бізнесмен нібито закуповував у фермерів яблука, але не заплатив за них. Свої збитки польські фермери оцінюють у 14 млн злотих (93,5 млн грн).

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews