Міська бюджетна комісія пропонує комунальникам витрачати менше грошей на піскосуміш

11.01.2024 17:55   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Комунальникам радять окремо купувати сіль і пісок, і змішувати їх самостійно.

Комісія фінансів та планування бюджету ЛМР доручила департаменту житлового господарства витрачати менше грошей на закупівлю піскосуміші. Наприклад, купувати окремо пісок та сіль і змішувати їх вже у Львові на базі комунального підприємства, про це йшлося під час засідання комісії фінансів та планування бюджету, у четвер, пише LVIV.MEDIA.

Наталія Шелестак, голова бюджетної комісії і водночас депутатка фракції “Варта” повідомила, що висока ціна на піскосуміш у 2023 році була зумовлена відсутністю бахмутської солі, тому і зросли ціни на технічну сіль, якою посипають вулиці. Бюджетна комісія проаналізувала закупівлі в інших містах, за висновками ціни на закуплену сіль приблизно одинакові. У Львові у 2023 році на піскосуміш витратили 52 млн грн. Таку суму озвучила Наталія Шелестак.

Відмовитися від вищої ціни не можна було, бо коли відбувалися тендери, запасів піскосуміші вже не було”, — прокоментувала голова бюджетної комісії, депутатка фракції “Варта” Наталія Шелестак.

Комісія доручила департаменту житлового господарства закуповувати піскосуміш дешевше. “Можливо доцільно виготовляти піскосуміш самостійно. Окремо закупляти сіль і пісок у кар’єрі без посередників і на базі комунального підприємства все це змішувати. Львів в середньому використовує 18 тисяч метрів кубічних за рік. Закупівля відбувається в міру потреби”, — додала депутатка.

Окрім того, депутати доручили департаменту фінансової політики розглянути можливість закупівлі піскорозкидувальних машин, адже вони будуть ефективнішими у боротьбі з ожеледицею.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews