Місяць безготівкового проїзду у Львові: чи покращилися умови?

12.01.2024 11:32   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

За місяць, як повідомив керівник "Львівавтодору" Микола Власюк, львів’янам продали понад 78 тисяч загальних карток "ЛеоКарт".

Про підсумки роботи системи за перший місяць більше дізнавалося Суспільне.

Сьогодні, 11 січня, посадовці Львівської міської ради організували презентацію і показали звітність за цей період. Директор департаменту міської мобільності Олег Забарило повідомив, за місяць з використанням системи електронного квитка було здійснено більш ніж 7 мільйонів поїздок.

"Ми рахували, що сьогодні безготівка займає в районі третини всіх оплат. 30 % — це є вже безготівка. І левова частина цієї безготівки – це є "ЛеоКарт". 13 гривень коштує. Якщо порівняти з квитком паперовим, то це 20 гривень, тобто економія на одній валідації є 7 гривень", — каже керівник "Львівавтодору" Микола Власюк.

Голова громадської організації "Зручне місто" Юрій Тер-Арутюнян каже, чимало речей ще треба змінити і додати для зручності пасажирів.

"Ми очікували на полегшення і для водіїв зокрема, що з них знімуть ту невдячну роль касира, і водій зможе зосередитись на керуванні транспортним засобом. Можливо, вже не буде тих перегонів і конкуренції між маршрутами. Це набагато краще, ніж було. Але ми ще чекали, що буде зручність у вигляді мобільного додатку, де буде історія всіх поїздок. Так само ми чекали на безкоштовні пересадки, на оплату транспортної роботи – і досі нема чомусь цього розуміння, чого цього всього нема", — говорить Юрій Тер-Арутюнян.

Серед основних скарг львів'ян — відсутність мобільного додатку, де можна зручно прослідкувати баланс. На запитання Суспільного, коли у Львові повністю запрацює система електронного квитка – із додатком для телефону та схемами пересадки — термінів так і не називали.

"При кожному наступному запуску кожного наступного етапу і елементу будемо також зустрічатися, говорити і обговорювати подальші терміни. Електронний квиток запущено. Він, як вже було озвучено, має досить широкий функціонал, і, відповідно, ми цей функціонал запускаємо поступово", — пояснює Олег Забарило.

При цьому чітких термінів впровадження цих етапів ані Олег Забарило, ані Микола Власюк не оголошують.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews