Львівщина віддала шану вісьмом Героям, які загинули за Україну

12.01.2024 16:57   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Роман Лядський, Сергій Іванов, Михайло Патин, Сергій Косточкін, Анатолій Матат, Юрій Мацелюх та Павло Бродюк загинули у бою з військами РФ. Андрій Пилип — від онокологічного захворювання.

Сьогодні, 12 січня, на Львівщині попрощаються із вісьмома військовими, які захищали Україну. 

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Роман Лядський — уродженець міста Вугледар на Донеччині. Воїн захищав Україну на Донецькому напрямі. Чоловік загинув у Красногорівці Покровського району Донецької області. Йому було 36 років. У захисника залишилися дружина.

null

 

Сергій Іванов теж родом з Донеччини. Чоловік воював на Донецькому напрямку. 13 листопада 2023 року Сергій отримав важке поранення, переніс кілька операцій, проте попри зусилля медиків помер в лікарні у Луцьку. Захисникові було 49 років.

null

Андрій Пилип народився у селі Вербляни Яворівського району. Чоловік був учасником АТО. У 2018 році він захворів на онкологічне захворювання, тому був звільнений з військової служби і проходив лікування. Після тривалого лікування та реабілітації захисник подолав хворобу. Тож з початком повномасштабного вторгнення РФ військовий знову повернувся захищати України. Втім хвороба знову повернулась. У 2023 чоловік звільнився з військової служби та продовжив лікування. 10 січня 2024 року він помер.

null

Михайло Патин народився в селі Вороблевичі Меденицької громади. З 2015 року був учасником АТО/ООС. Після повномасштабного вторгнення РФ захисника призвали до лав ЗСУ. Чоловік загинув під час обстрілу в Табаївці Куп’янського району Харківської області.

null
Фото з мережі Інтернет

Сергій Косточкін — львів’янин. Із початком повномасштабного вторгнення вступив до лав 45 полку імені Олександра Красіцького Національної гвардії України. У серпні 2023 року чоловік приєднався до третього окремого батальйону охорони особливо важливих державних об'єктів Центрального оперативно-територіального об’єднання НГУ. Спершу виконував завдання на Волині та Київщині, а протягом останнього періоду – на Запорізькому напрямку. У Сергія Косточкіна залишилися батьки та дружина.

null
Фото з мережі Інтернет

Анатолій Матат — львів’янин. Від початку війни воював у складі 115 окремої механізованої бригади Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на східному напрямку фронту. У Анатолія Матата залишилися мама, брат та донька.

null
Фото з мережі Інтернет
Юрій Мацелюх — житель Новояворівської громади. Після повномасштабного вторгнення РФ добровільно пішов воювати. Захисник загинув на Запоріжжі. У нього залишилась мати, дружина та двоє синів.
null
Фото з мережі Інтернет
 
Павло Бродюк — житель міста Червоноград. Чоловік був мобілізований у лютому 2022 року. Військовий був командиром відділення ударних безпілотних авіаційних комплексів військової частини А1008. Загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині. У нього залишились батьки та брат.
null
Фото з мережі Інтернет
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews