Швейцарія безкоштовно надасть трамваї для Львова

15.01.2024 10:14   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Швейцарські міста Берн і Цюрих передадуть Україні списані, але повністю робочі трамвайні вагони, де їх використовуватимуть у Львові та Вінниці.

Як повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Keystone-SDA. Транспортна компанія Bernmobil передасть Львову одинадцять трамваїв Vevey – перших низькопідлогових трамваїв, побудованих у Швейцарії. У компанії кажуть, що попри списання їх ще можна використовувати 10-12 років.

Перші трамваї до Львова планується поставити наприкінці літа 2024 року. Державний секретаріат з економічних питань Швейцарії (SECO) організовує логістику й навчання працівників українських транспортних компаній.

SECO також фінансує будівництво нової трамвайної лінії до лікарні у Львові, яку можна буде обслуговувати транспортними засобами з Берна.

А цюрихська VBZ підтвердила, що продовжить передання Вінниці трамваїв Tram2000, що вже тривало з 2021 року. Наразі українське місто отримало 28 трамваїв, а всього їх буде 67, причому їхній термін експлуатації в Україні становитиме до 15 років.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews