На Львівщині два брати зі спільником вирубали ліс у нацпарку на понад 2 млн грн

16.01.2024 20:18   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Чорним лісорубам повідомили про підозру.

Двоє братів разом зі спільником незаконно вирубали дерева в національному парку на Яворівщині на 2,2 млн гривень. Чорним лісорубам повідомили про підозру.

Як встановили правоохоронці, два брати віком 36-ти і 38-ми років та їхній 57-річний спільник, які мешкають в Яворівському районі, у червні-липні 2023 року проводили несанкціоновані порубки дубу і сосни на території національного природного парку.

Зрубані дерева чорні лісоруби розрізали на колоди і перевозили на лісопереробний об’єкт. Загалом завдали збитків державі на 2,2 млн гривень.

Слідчі повідомили усім трьом фігурантам про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.27, ч.3 ст.28 – ч.3, 4 ст.246 ККУ – Організація та здійснення організованою злочинною групою незаконної порубки, перевезення, зберігання, збуту лісу.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – позбавлення волі на строк до семи років. Досудове розслідування триває.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews