Гринкевичу оберуть запобіжний захід у справі про створення злочинної організації

18.01.2024 14:46   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

18 січня мають обрати запобіжний захід Ігорю Гринкевичу, його сину Роману Гринкевичу та трьом керівникам підконтрольних компаній, яких підозрюють у створенні та участі у злочинній організації.

Цю інформацію Суспільному

Читайте також

У сім’ї Гринкевичів відреагували на корупційний скандал
Мільярд збитків державі та золотий вагон: що відомо про затриманого бізнесмена Гринкевича і його родину
Максим Козицький прояснив «співпрацю Львівської військової адміністрації з бізнесом Гринкевича»


підтвердили джерела у правоохоронних органах.

17 січня у Державному бюро розслідувань повідомили, що оголосили підозру "одному із найбільших постачальників Міністерства оборони та членам злочинної організації, які завдали державному бюджету України збитків на майже мільярд гривень".

"Підприємець створив злочинну організацію для протиправного заволодіння бюджетними коштами. Він уклав договори з Міністерством оборони України на постачання неякісного військового одягу. Зокрема, компанії львівського бізнесмена уклали 23 договори на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд грн", – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу підприємства. Згідно з проведеними експертизами, державі завдано шкоди на понад 934 мільйони гривень.

П’яти членам злочинної організації повідомлено про підозру у створенні та участі у злочинній організації та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 КК України). Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews