На Львівщині заблокували Viber-канал, де публікували місця вручення повісток

18.01.2024 15:30   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Viber-каналі публікували інформацію про місця вручення повісток, заходи, які проводять працівники ТЦК тощо.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Управління СБУ у Львівській області.

"Ресурс "інформував" про заходи, які проводять Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки в регіоні. Зокрема учасники каналу "зливали" актуальні місця вручення військовозобов’язаним повісток та закликали ховатися від представників військкоматів", – мовиться у повідомленні.

Інформацію щодо місць перебування працівників ТЦК публікували в онлайн-режимі, адже інформацію надсилали місцеві жителі.

"Через постійне оновлення інформації Viber-канал набирав чималого розголосу та швидко "нарощував" аудиторію", – додали в СБУ.

Працівники спецслужб під час оперативних заходів встановили особи організаторів та заблокували роботу каналу. У фігурантів правоохоронці вилучили мобільні телефони із доказами протиправних дій.

СБУ нагадує, що за таку діяльність загрожує відповідальність згідно ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань). Санкція статті передбачає позбавлення волі до 15 років ув’язнення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews