Садовий вірить у відновлення авіасполучення у Львові вже цього року

19.01.2024 17:05   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що вірить у можливість відновлення авіасполучення України зі світом вже у 2024 році за дотримання кількох умов. Серед них: посилення ППО, страхування авіакомпаній та дії на міжнародному рівні.

Про це Андрій Садовий розповів в інтерв'ю українській службі Голосу Америки.

“З точки зору безпеки це питання достатньо чутливе. Але розмови ведуться, на різних рівнях, і це реально. Для цього, звичайно, треба трішки змістити системи ППО з польської сторони на українську територію. Там треба небагато — 70 км, поставити ряд. Плюс відповідні [кроки] мають бути зроблені на міжнародному рівні "..." Я вірю, що в цьому році авіаційне сполучення світ-Україна відновиться", — каже мер Львова.

За його словами, для відновлення роботи аеропортів необхідний комплексний підхід.

“Це і посилення протиповітряної оборони — і це закриє не лише питання одного чи другого летовища, це закриє зону в радіусі 70-100 і більше кілометрів. Це можливість і для виробництва, і для більшої безпеки людей. Звичайно, також потрібні відповідні страхові фонди — стартувати треба мінімум з мільярдом доларів. Тому що жодна авіакомпанія не буде літати, якщо не буде мати гарантії покриття страхових ризиків "..." Це складна система і складна конструкція. Але в світі це можливо, і це працює. І я вірю, що в цьому році ми будемо літати" — говорить Андрій Садовий.

На Всесвітньому економічному форумі в Давосі заступник глави Офісу президента Ростислав Шурма заявив, що Україна докладає зусиль для відновлення авіасполучення з Києва та Львова. За його словами, можливість відновлення авіасполучення залежить від рішень міжнародних партнерів, незалежних регуляторів, страхових компаній та від здатності України забезпечити фізичну безпеку польотів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews