Будинок у центрі Львова продали з аукціону за 85 млн грн

19.01.2024 21:16   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Історичну будівлю у центрі Львова на проспекті Шевченка, яка належала університету банківської справи продали за 85 млн грн. 

Фонд держмайна України під час електронного аукціону продав нежитловий будинок на проспекті Шевченка, 9. Стартова ціна продажу складала 11 776 280 грн. В торгах брали участь дев’ять учасників. Переможцем аукціону з пропозицією у 85 млн грн стало ТзОВ “АйКю Холдинг”. Це була початкова ставка, яку не зміг перевищити жоден з інших учасників аукціону.

Триповерхова нежитлова будівля на пр. Шевченка, 9 має загальну площу понад 1300 кв. м. Вона перебуває на балансі Державної наукової установи "Інститут модернізації змісту освіти". ТзОВ "АйКю Холдинг" з 2018 року орендує цю будівлю.

Будинок на пр. Шевченка, 9 був зведений у 30-х роках XIX століття. Нинішній вигляд будівля отримала після реконструкції в кінці 1880-х для потреб жіночої школи імені королеви Ядвіги. У 1985 році споруду внесли до переліку пам'яток архітектури та містобудування місцевого значення. Тут містився головний корпус Львівського інституту банківської справи, який у 2021 році Кабінет Міністрів приєднав до ЛНУ ім. Івана Франка.

Частину будинку займає соціальна пекарня-кондитерська “Горіховий дім”.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews