У Львові списані автобуси можуть віддати на переоблаштування волонтерам

20.01.2024 08:05   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові великі автобуси, які не працюють, можуть передати волонтерським організаціям, якщо ті готові переоблаштувати їх для потреб військових. Десять автобусів французького та німецького виробництва вивели з експлуатації ще вісім років тому.

Наразі вони підготовлені до списання, повідомив Суспільному головний інженер комунального автотранспортного підприємства №1 Богдан Карпій.

"Це є автобуси випуску 1993-99 років. Чому виведені з експлуатації? З причини відсутності запчастин, якісних запчастин. Також вони є трохи морально застарілі, як би… Відсутність програм, діагностики комп’ютерної", — каже Богдан Карпій.

Ці автобуси закупили до чемпіонату Євро-2012. Транспорт вже не підходить для перевезення пасажирів, але може стати в нагоді волонтерам, які допомагають війську. Ініціатива запропонувати їх волонтерським організаціям належить міським депутатам, каже начальник Львівського управління транспорту Орест Олеськів.

"Стан автобусів є різний. Тому зараз ми виставляємо інформацію публічно про ці автобуси. Для того, щоб можливі благодійники могли взяти їх, використати для певних потреб – для Збройних Сил чи гуманітарних потреб. Це можуть бути, наприклад, мобільні душові", — каже Орест Олеськів.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews