У Львові розгорнули рекордний прапор із підписами військових

21.01.2024 22:22   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Національний стяг підписували впродовж року військові та школярі із львівських шкіл.

У неділю, 21-го січня, у Львові встановили рекорд України – розгорнули найдовший прапор із підписами військових і школярів. Полотно 20-метрового стяга пронесли від пам’ятника Шевченку до Львівського театру опери та балету. Подію присвятили до Дня Соборності та 105-ої річниці Акту злуки УНР та ЗУНР, які відзначатимуть 22-го січня.

Про це повідомило «Суспільне».

У Львові згадували відразу дві події – День Соборності та 105-ту річницю Злуки УНР та ЗУНР. З цієї нагоди львівські школярі та вихованці Ліцею імені Героїв Крут пронесли центром міста 20-метровий прапор.

Його підписували впродовж року військові та школярі із львівських шкіл. Загалом вдалося зібрати 1 300 підписів і побажань від учнів і 148 – від військових. Також стяг підписав головнокомандувач Валерій Залужний.

null
Фото Суспільне

«Жовта частина прапору йшла по передовій – це понад 30 бригад, а синя частина йшла школами Львова», – розповіла організаторка акції Ірина Климович.

«Зараз дуже важливо відзначати такі свята, оскільки в Україні війна. А так ми підтримуємо наших військових, які зараз на війні. Адже вони віддають свої життя, щоби ми могли тут гарно жити», – розповіла учасниця заходу Софія Садольчук.

Також виступив оркестр Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та виконав музику часів УНР та Січових Стрільців.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews