Затриманий керівник львівської компанії постачав протигази міськраді на мільйони

22.01.2024 22:53   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Гендиректора ТОВ «Профф» підозрюють у розкраданні бюджетних коштів.

Затриманим за розкрадання бюджетних коштів у Києві у п’ятницю, 19 січня, виявився гендиректор львівської компанії — ТОВ «Профф».

Про те, що затримали керівника саме цієї компанії журналістам LVIV.MEDIA повідомили кілька джерел у правоохоронних органах. Згідно з даними аналітичної системи YouControl, гендиректором ТОВ «Профф», є львів’янин Антон Олексин. Компанія на ринку вже три роки і займається торгівлею протигазів та захисного спорядження.

ТОВ «Профф» продало за 3 млн грн протигази Львівській міській раді. До слова, окрім підприємця, СБУ затримала ще й полковника ЗСУ, з яким вони вдвох збиралися заробити на відкаті під час закупівлі для військових.

ТОВ «Профф» зареєстроване у 2021 році у Львові — основним видом діяльності компанії є неспеціалізована оптова торгівля. Також ТОВ «Профф» виробляє неметалеві мінеральні та гумові вироби, а також продає деталі для автотранспорту. Засновників компанії «Профф» двоє — Антон Олексин та Максим Довгановський. Проте генеральним директором є саме Антон Олексин.

Кілька днів тому, як повідомила СБУ, правоохоронці затримали директора компанії-постачальника зі Львова: «У результаті комплексних заходів у Києві «на гарячому» затримано начальника одного з управлінь Командування Сил підтримки ЗСУ та його спільника – гендиректора компанії-постачальника оборонних товарів». Як відомо LVIV.MEDIA, йдеться саме про ТОВ «Профф».

У 2022 році компанія постачала захисне спорядження для ДСНС у Хмельницькій області на 14 млн грн, а управління ДСНС у Києві отримало від компанії 2 тис. протигазів за 11 млн грн, для ДСНС у Київській області ТОВ «Профф» поставило 2,8 тис. протигазів на 12 млн грн. Тільки за грудень 2023 року ТОВ «Профф» стало переможцем близько 15 тендерів — компанія є постачальником товарів для державних структур у кількох областях України. Натомість у січні цього року ТОВ перемогло лише в одній закупівлі.

Крім цього, як повідомило видання NGL, у 2022 році Львівська міська рада та підпорядковані їй комунальні підприємства замовили у ТОВ «Профф» товари на понад 3 млн грн. «У них (ТОВ «Профф» — ред.) в основному купували дорожчі протигази, по 5-6 тис. грн з ПДВ. Наприклад, замовила 42 засоби захисту «Адміністрація міського голови». Один комплект із маскою, фільтром та сумкою коштував 4,5 тис. грн», — написали в NGL.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews