Чергова масована атака РФ по УКраїні: відомо про жертви та поранених (ФОТО)

23.01.2024 10:03   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Вранці 23 січня російські Повітряно-космічні сили завдали ударів крилатими ракетами по території України, також війська РФ застосували балістичні ракети. Основними цілями атак стали Київ, Харків та Павлоград Дніпропетровської області.

Станом на 8:45 відомо про п’ятьох жертв ракетного обстрілу. Протиповітряна оборона знищила 21 російську ракету.

null
Фото з мережі Інтернет

У Харкові зруйнований під’їзд будинку, під завалами люди

У Харкові перший вибух пролунав о 4:01 повідомили кореспонденти Суспільного. В той самий час у регіоні оголосили повітряну тривогу.

Міський голова Ігор Терехов та керівник ОВА Олег Синєгубов підтвердили російські удари та закликали перебувати в укриттях. Згодом Терехов уточнив, що у Харкові росіяни били по району житлової та цивільної забудови. За його даними станом на 04:37 було відомо про один пошкоджений будинок.

null
Фото з мережі Інтернет

Синєгубов додав, що росіяни поцілили по цивільній інфраструктурі, пошкодивши при цьому приватний будинок.

Згодом керівник слідчого управління поліції Сергій Болвінов повідомив, що у передмісті Харкова зафіксували чотири влучання.

"Пошкоджені житлові будинки в приватному секторі. За попередніми даними, осколкові поранення там отримали діти, постраждала також одна жінка. В іншому районі росіяни зруйнували санаторну школу для хворих дітей", — зазначив він.

Окрім того, через російський обстріл на газопроводі сталася пожежа.

О 7:15 у Харкові пролунала друга серія вибухів — російські війська завдали повторних ударів. Міський голова Терехов заявив, що через атаку зруйнований підʼїзд багатоквартирного будинку. Рятувальники намагаються розібрати завали, щоб знайти під ними людей.

Олег Синєгубов уточнив, що будинок, в який влучили росіяни під час повторного обстрілу Харкова, розташований у Київському районі. Під завалами продовжують шукати людей, зруйновані під’їзди.

Згодом керівник ОВА Синєгубов повідомив, що внаслідок російської ракетної атаки по Харкову загинули дві жінки 40 та 56 років. За даними на 8:56 було відомо про 28 поранених.

Ціллю російських ракетних ударів стала і Балаклія Харківської області. У Балаклійській МВА зазначили, що місто зазнало ракетного удару близько 03:30, пошкоджені об'єкт цивільної інфраструктури, багатоквартирний житловий будинок та приватні будинки.

Як повідомив керівник слідчого управління поліції Сергій Болвінов, по Балаклії вдарили двома ракетами, ймовірно, С-300. За його даними, російські війська поцілили по оздоровчому табору. Поранення дістали щонайменше двоє людей.

null
Фото з мережі Інтернет

Ракетний удар по Києву: де впали уламки

О 5:43 у столиці та інших регіонах України оголосили повітряну тривогу — перед цим моніторингові канали повідомили про активність російської дальньої авіації. Приблизно за годину російські ракети, випущені літаками Ту-95МС, після маневрування увійшли в повітряний простір столиці. У Києві пролунали звуки вибухів, у КМВА попередили про роботу ППО.

За 20 хвилин кореспонденти Суспільного повідомили про другу серію вибухів. У Святошинському районі загорілися припарковані автомобілі, повідомили у КМВА.

Міський голова Віталій Кличко заявив, що у Святошинському районі внаслідок атаки зайнялася будівля, легкові авто, також є попередня інформація про влучення уламків у будівлю дитсадка. У Солом'янському районі в багатоквартирному будинку вибуховою хвилею повибивало вікна.

null
Фото з мережі Інтернет

Згодом Кличко додав, що у Печерському районі є влучання в нежитлову будівлю, повідомивши, що підрозділи екстрених служб прямують на місце. За його словами, через атаку щонайменше одна людина травмувалася.

Кличко повідомив про пожежу у квартирі у Святошинському районі за ще однією адресою. За його словами, внаслідок падіння уламків у будинку пошкоджені балкони з 1 по 5 поверхи. В квартирі, де пожежа, виявили одну потерпілу, поінформував Віталій Кличко.

Станом на 8:06 стало відомо про п'ятьох постраждалих за різними адресами в Солом'янському районі столиці. Всі вони госпіталізовані, сповістив Кличко.

Окрім того, за інформацією КМВА, у Дарницькому районі столиці зафіксовано падіння уламків на дах багатоповерхового житлового будинку без подальшого горіння, а також на територію дитячого садочку без руйнувань та пожежі. Інформації щодо постраждалих не надходило.

О 8:17 начальник КМВА Сергій Попко повідомив про те, що внаслідок ранкової атаки загинула жінка, ще четверо людей дістали поранення.

За уточненням Віталя Кличка, внаслідок ракетної атаки поранення дістали 18 людей.

null
Фото з мережі Інтернет

У КМДА повідомили, що повітряна тривога в Києві тривала дві з половиною години. Удар РФ був комбінованим, із застосуванням різного озброєння. При цьому сили протиповітряної оборони знищили майже 20 російських ракет.

"Спершу ворог запустив крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Саратовської обл., РФ. Ці ракети заходили на столицю двома хвилями. Коли вони вже безпосередньо перебували в повітряному просторі Києва, ворог запустив по столиці балістичні ракети наземного базування. Силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом було уражено майже два десятки повітряних цілей", — зазначили в адміністрації.

Через ліквідацію наслідків ракетного удару столична поліція перекрила рух низкою вулиць.

Обстріли Дніпропетровщини:

Вранці 23 січня російські війська також атакували Павлоград Дніпропетровської області. Як повідомив у Telegram начальник облвійськадміністрації Сергій Лисак, у місті через атаку загинула щонайменше одна людина. Ще одному чоловіку медики надають необхідну допомогу.

За даними міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, загалом станом на 8:45 відомо про п’ятьох загиблих внаслідок ранкової ракетної атаки.

null
Фото з мережі Інтернет

За даними Повітряних сил, загалом під час атаки Росія застосувала 41 ракету різних типів. Протиповітряна оборона знищила 15 крилатих й 5 балістичних ракет, а також одну керовану авіаційну ракету.

Усього зафіксовано 41 засіб повітряного нападу противника. Більшість ракет тих типів, що атакують по балістичній траєкторії:

- 4 зенітні керовані ракети С-300/С-400 з Бєлгородської обл. – у напрямку Харківщини;
- 15 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 із шести стратегічних бомбардувальників Ту-95МС (район пусків – Енгельс, рф.);
- 8 ракет Х-22 із бомбардувальників Ту-22М3 з Брянська та Орловської обл. – у напрямку Харківщини та Сумщини;
- 12 балістичних ракет «Іскандер-М» (район пусків – Бєлгородська та Воронезька обл.)
- 2 керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків Су-34 (район пусків – Белгородська область – рф).

У результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони знищено:

- 15 крилатих ракет Х-101/х-555/Х-55;
- 5 балістичних ракет «Іскандер-М»
- 1 керовану авіаційну ракету Х-59.

Важливо, не всі ворожі ракети, що атакували по балістичній траєкторії, досягли своїх цілей.

null
Фото з мережі Інтернет




Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews