Західноукраїнський дитячий медцентр успішно проводить комплексну медичну реабілітацію для дівчинки з Бахмута

23.01.2024 12:42   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Ліза зазнала ураження хребта через авіаудар.

Фахівці ЗУСДМЦ взялись за лікування юної пацієнтки. За час лікування медикам вдалось досягнути прогресу. Дівчинка з ураженням хребта уламками ракети починає самостійно стояти, повзати та робить перші самостійні кроки.

«Коли ми починали реабілітацію, Ліза могла лише лежати та сидіти з підтримкою. Спершу ми навчали її стояти з допомогою вертикалізатора. Потім працювали над сидінням і повзанням. Іноді заняття були через сльози, але у реабілітації дітей це є досить часто через відсутність мотивації», – згадує перші заняття з Лізою фізична терапевтка Галина Щукіна.

З дівчинкою працює мультидисциплінарна команда Центру: лікар фізичної та реабілітаційної медицини, фізичні терапевти та їх асистенти, невролог, рефлексотерапевт, педіатр. Як зазначають медики, їм допомагає великий досвід роботи з дітьми з неврологічними порушеннями. Також фахівці клініки запевняють, що володіють різними ефективними методиками реабілітації для максимального відновлення втрачених фізичних функцій у дитини.

«Ліза змінилась насамперед емоційно. Вона охоче йде до нас на заняття, бо довіряє нам. Тому ми маємо такі хороші результати. Завдяки заняттям ми змогли укріпити усі групи м’язів дівчинки. Вона зараз може стояти з допоміжними засобами, починає самостійно повзати, пересувається у спеціальних ходунках або зі сторонньою підтримкою», – розповідає фізичний терапевт Віталій Гречка.

За словами маленької Лізи, вона дуже вірить, що буде колись ходити і навіть бігати.

«Її дуже мотивують до занять інші дітки, які ходять. Вона хоче разом із ними бавитись, стрибати. Тому, попри вік, охоче займається, і досягає результатів», – говорить керівниця Клініки комплексної медичної реабілітації Анна Галик.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews