У Львівській обласній раді з'явилися два нових депутати

23.01.2024 16:07   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Львівська обласна територіальна виборча комісія зареєструвала Олега Іваша та Миколу Фрея депутатами Львівської обласної ради від партії "Європейська Солідарність".

Як розповів керівник проєктів у сфері виборів та місцевого самоврядування Громадянської мережі "Опора" Тарас Радь, рішення про реєстрацію нових депутатів обласна виборча комісія ухвалила 22 січня.

"Цього року це було вже четверте засідання. Попередні три не мали кворуму. І цього разу не було певності, що рішення будуть ухвалені", — каже він.

За словами фахівця, у порядку денному вчорашнього засідання було три питання: зареєструвати депутатами Львівської обласної ради Мирослава Карпінського від партії "Голос" та Олега Іваша й Миколу Фрея від "Європейської Солідарності".

Члени Львівської обласної територіальної виборчої комісії шістьма голосами підтримали Мирослава Карпінського. Але також шість голосів було "проти" й один – утримався. Натомість і Олег Іваш, і Микола Фрей отримали по 11 голосів "за" та по два — "утримались".

"Європейська Солідарність" активно працює над тим, щоби територіальна виборча комісія ухвалювала рішення. Щодо Іваша є рішення суду, яке зобов’язує ТВК до рішення. Щодо Фрея та інших членів "ЄС" – колективні скарги. І це – працює. А ось "Голос" ніяких рухів, аби спонукати ТВК до роботи, не робить", — зазначає Тарас Радь.

Також, за його словами, представники "Європейської Солідарності" пропонували розглянути питання про визнання обраною депутаткою Орислави Хомик (замість Ольги Березюк). Але це питання не внесли навіть у порядок денний.

"Отже, під час найближчого засідання Львівської обласної ради Микола Фрей та Олег Іваш складуть присягу та почнуть виконувати свої обов’язки. Наступне засідання ТЦК призначене на 1 лютого. Тепер залишається зареєструвати обраним депутатом Миколи Карпінського та визнати обраною депутаткою Ориславу Хомик. З досвіду можу сказати, що позитивне рішення можна очікувати не раніше, ніж у квітні. В середньому, після скарг у Центральну виборчу комісію минає три місяці, і територіальна виборча комісія ухвалює рішення по суті", — зазначає керівник проєктів у сфері виборів та місцевого самоврядування Громадянської мережі "Опора".

За його словами, якщо після цього терміну Львівська обласна територіальна виборча комісія не ухвалює рішення, то його має право ухвалити центральна виборча комісія.

Джерело: Суспільне


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews