Тепер отримати дозвіл на будівельні роботи у Львові стане складніше

24.01.2024 10:17   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Для Львова затвердили історико-архітектурний опорний план міста.

Відповідний наказ Міністерство культури та інформаційної політики України підписало 22 січня 2024 року, повідомляють у департаменті містобудування Львівської міської ради.

«Львів отримав важливий стратегічний документ для збереження нерухомої культурної та історичної спадщини. Відтепер будь-яке будівництво, реконструкція чи реставрація у межах історичного реалу також вимагатимуть низки додаткових погоджень проєктної документації у ще однієї інстанції – Мінкульту. Отримати дозвіл на будівельні роботи стане складніше», – розповіла керуюча справами виконавчого комітету Наталя Алєксєєва.

Як йдеться у повідомленні, процес погодження всієї науково-проєктної документації був тривалим. Наприкінці 2021 року Львів відправив документ на погодження у Мінкульт. Окрім бюрократичних моментів, у 2022 році відбулися законодавчі зміни щодо вимог оформлення опорних планів. Усе це ще більше затримало і до того непростий процес погодження. Втім, нелегкий шлях таки вдалося подолати. І після багаторічних очікувань Львів таки має історико-архітектурний опорний план.

Відтак, тепер погоджений, згідно з усіма вимогами чинного законодавства, весь опорний план буде завантажено в електронну будівельну систему. У частині місцевих пам'яток він був завантажений ще торік.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews