Іванна Капустянська

Іванна Капустянська

Редактор, оглядач

Скандал з Митрополичими садами: Садовий вирішив підібрати державні землі під себе?

26.01.2024 10:03   Джерело: LvNews
Автор : Іванна Капустянська

Апетити мера Садового переходять всі межі, адже за 18 років керування Львовом пан Садовий відчув вседозволеність.


Міський голова Львова Андрій Садовий, який вже 18 років править містом, не може змиритись, що у місті щось належить не йому і створив абсолютно дику ситуацію із Митрополичими садами – затишним місцем у центрі Львова біля Собору Святого Юра.

Про це пише Ігор Харачко


За інформацією активіста, у 2020 році Садовий і міська рада передали 2 га цієї землі Українській греко-католицькій церкві.

Красивий жест нібито в інтересах церкви.

Красивий, але незаконний.

"Ні Садовий, ні міська рада не мали жодного права розпоряджатися цієї землею, бо вона перебуває у державній власності. З 1951 року цієї землею користуються Концерн РРТ та Адміністрації Держспецзв'язку.

Законні власники звернулись до Господарського суду і, зрозуміло, відстояли свої права. А проти Садового і депутатів тепер відкрито кримінальне провадження", - ідеться в інформації.

Розуміючи, що справа максимально паскудна, Садовий вирішив підняти проблему на рівень президента і торік у грудні просив його нібито стати на захист церкви.

Відверто кажучи, своїми діями Садовий створив дикий прецедент, коли дозволив собі розпоряджатися чужим (державним) майном.

"Якщо йому це зійде з рук, то історія з Митрополичими садами стане спусковим гачком, аби і далі незаконно розпоряджатися державними землями у Львові," - пише активіст.

Мало того, на Митрополичих садах апетити мера Львова не закінчилися.

Новим скандалом може стати ситуація із відомим Протезним заводом, який теж належить державі.

Садовий активно планує використати територію цього підприємства і пробиває через Мінсоцполітики передачу Протезного заводу у комунальну власність. Там планують розбудувати житловий комплекс «Ріел Сіті».

Нещодавно у місцевої влади також текли слюнки на готель «Власта», що належав Міноборони.

Мерія боролась за те, щоб зняти готель із аукціону і безкоштовно забрати у комунальну власність. Тільки завдяки розголосу апетити Садового вдалось стримати.

Джерело


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews