На Львівщині лікарку затримали за виготовлення фальшивої довідки ухилянту

26.01.2024 22:53   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На Львівщині лікарку одного із медичних закладів Яворівщини затримали за виготовлення фіктивної довідки про групу інвалідності військовозобов’язаному чоловіку.

Як повідомили у Нацполіції Львівщини, жінка отримала 1 200 доларів за те, щоб посприяти виготовленню «липової» медичної документації про встановлення групи інвалідності військовозобов’язаному мешканцю району. Лікарку затримали після того, як вона отримала хабар.

Під час обшуків у медзакладі правоохоронці виявили чорнові записи про встановлення громадянам груп інвалідності, інші речові докази, а також значні суми готівки в іноземній валюті.

Слідчі повідомили затриманій про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.27 – ч.3 ст.368 ККУ – Пособництво у прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, суд обрав підозрюваній запобіжний захід – тримання під вартою із альтернативою внесення застави.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews