Усе розпочиналося з мрії: у Бориславі офіційно відкрили молодіжний центр Файно Хаб

27.01.2024 08:33   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

«Файно хаб» працює для молоді, заради молоді та разом з молоддю!» – саме тим девізом керується молодіжний центр.

26 січня, у Бориславі відбулося офіційне відкриття осередку для молоді у громадському просторі “Каменяр”. Захід зібрав всіх, хто долучився до створення, наповнення та підтримки центру, пише пресслужба Бориславської міськради.

А розпочиналося все з мрії молодих людей про затишний куточок, де можна реалізовувати свої ідеї, навчатися, розвиватися, та й просто спілкуватися один з одним. Участь у конкурсі «Розвиток мережі молодіжних центрів та просторів у Львівській області» та реалізація проєкту зі створення центру дала свій результат.

За християнською традицією розпочався захід з освячення та благословення від настоятеля храму Вознесіння Господнього отця Анатолія Демченка. Хвилиною мовчання вшанували всіх полеглих Героїв України, що віддали своє життя у боротьбі за волю.

З вітальним словом виступив міський голова Ігор Яворський: “Наша молодь мріяла про створення такого куточка у нашій громаді. А у нас була мрія – здійснити мрію молоді. Я дуже радий, що все вдалося. І у нас тепер є осередок для молодих людей, де вони можуть збиратися, розвиватися, реалізовувати свої таланти та обмінюватися думками. Дякуємо кожному, хто долучився до реалізації проєкту, допомагав та підтримував за покликом серця”.

За плідну співпрацю, всебічну підтримку та дієву допомогу у розвитку Молодіжного центру Бориславської громади “Файно Хаб” міський голова вручив подяки Львівському офісу Дитячого фонду Організації Об’єднаних Націй, громадській організації “Платформа ініціатив “Теплиця”, Львівському офісу Управління верховного комісара ООН у справах біженців, комунальному закладу Львівської обласної ради “Львівський обласний молодіжний центр”, благодійній організації “Благодійний фонд “Рокада”.

З вітальними словами з нагоди офіційного відкриття молодіжного центру виступили координаторка молодіжних програм Львівського офісу Дитячого фонду ООН Діана Новікова, голова Львівського офісу Управління верховного комісара ООН у справах біженців Богдана Солонько, начальник відділу молодіжної політики Управління молоді та спорту ЛОВА Тарас Назарків, голова громадської організації «Платформа ініціатив Теплиця» Анна Авдіянц, менеджер з підтримки громадських проєтів благодійного фонду «Рокада» Андрій Сидор, керівник комунального закладу Львівської обласної ради «ЛОМЦ» Іван Сапса.

За допомогу, підтримку і сприяння подякував всім керівник молодіжного центру “Файно Хаб” Микола Кушина та представив презентацію про основні аспекти діяльності молодіжного осередку. Зі словами вдячності виступила голова Молодіжної ради Бориславської міської територіальної громади Наталія Химин. Автентичну колядку «Днесь поюще» та пісню про Україну заспівали учні студії вокалу «Feeling» під керівництвом Ольги Голубицької.

Молодіжний центр «Файно Хаб» заснований Бориславською міською радою і сьогодні, попри реалії війни, у партнерстві з Львівським обласним молодіжним центром, управлінням молоді та спорту Львівської ОВА, громадською організацією “Платформа Ініціатив “Теплиця”, благодійним фондом “Рокада” за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Агентства ООН у справах біженців реалізовує якісні молодіжні проєкти та заходи в оновленому сучасному просторі, будуючи плани на майбутнє і втілюючи їх у життя.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews