У Львові рідні військовослужбовців провели пікет на підтримку демобілізації

29.01.2024 00:01   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові відбувся пікет жінок, чиї рідні перебувають на фронті. Учасниці акції вимагають добровільної демобілізації після 18 місяців служби.

Це вже шостий такий пікет, розповіла Суспільному дружина військового Леся Полєк.

Жінки принесли плакати із написами "Справедливий термін служби", "Чому воюють одні й ті самі?", "Чоловік не брав квиток в один кінець" тощо.

"Ми вимагаємо для наших чоловіків, які добровільно або були мобілізовані — вони повинні мати право на ту ж саму добровільну демобілізацію. Для того, щоби відновитися, повернутися до своїх сімей, до дітей. Вони зробили вже дуже багато", — каже Леся Полєк.

null
Фото Суспільне

"Мобілізований шахтар, мій чоловік, 6 березня 2022 року, о 8 ранку в своїй зимовій куртці, з речима на три дні поїхав у військкомат. Звідти вони зразу поїхали на Донбас. Не може та сама людина майже два роки – ось у березні два роки – стояти на варті нашого спокою. Вони втомлені. Вони роблять помилки через те, що вони втомлені, що вони виснажені", — розповіла учасниця акції Ольга Синюта.

За словами поліції, на пікет зібралося понад три десятки учасниць. Такі ж акції відбулися і в інших містах України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews