Чому одні кішки віддають перевагу вологому корму, а інші — сухому

29.01.2024 18:28   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Кожна кішка — унікальна особистість із власними вподобаннями. Одні тварини віддають перевагу вологому корму, тоді як інші виділяють сухий. Поміркуймо, чому кішки вибирають різні типи корму та як це пов'язано з їхнім фізіологічним і поведінковим станом. Щоб провести власний експеримент, ви можете замовити корм Felix у будь-якому інтернет-магазині або купити його в найближчому супермаркеті. Вартість продукції цього бренду доступна кожному, а великий асортимент допоможе забезпечити різноманітне харчування тварини під час експерименту.

Вологий корм — шлях до різноманіття та підтримання водного балансу

Основні причини, через які вологий корм приваблює пухнастих вихованців:

  1. Вологість. Більшість тварин отримує значну частку необхідної рідини з їжі. Годування вологим кормом особливо важливо для тих кицьок, які не дуже люблять пити воду.
  2. Аромат і смак. Вологий корм зазвичай має більш виражений аромат і насичений смак, що приваблює.
  3. Різноманітність текстур. Виробники пропонують різні варіанти — від соусів до шматочків м'яса.

Завдяки своїм властивостям вологий корм для котів стає відмінною профілактикою захворювань сечової системи тварин. Також такий раціон більш корисний для кошенят та тварин поважного віку. Зуби в них не надто міцні, тож із м’якими шматочками вони справлятимуться краще.

Сухий корм — здоров'я зубів та зручність користування

Сухий корм визначається своєю унікальністю, яка приваблює інших пухнастих друзів:

  1. Зручність і тривалість використання. Сухий корм зручний для зберігання та подавання, що особливо важливо для тих, хто вибагливий до порцій.
  2. Здоров'я зубів. Жування сухого корму сприяє здоров'ю зубів та ясен, що є ключовим елементом підтримки гігієни ротової порожнини.
  3. Контроль ваги. Сухий корм часто має більше калорій, що корисно для тих, хто переймається недостатньою вагою своєї кішки.
null
Фото з мережі Інтернет

А що ж у реальності

Насправді кішка навряд чи розуміється на технологіях виробництва, користі вітамінів і мінералів, складі раціону. При виборі харчування тварини завжди користуються нюхом, що підказує їм, чи не зіпсований корм, чи є у ньому щось привабливе. Через свою текстуру вологі корми пахнуть краще та сильніше, тож навряд чи знайдеться багато кішок, що свідомо виберуть гранули, якщо поряд є смачні шматочки в соусі. На вибір тварини також впливають вік і фізіологія. Кішкам різного віку може бути комфортніше споживати той чи інший тип корму, наприклад, через здоров’я зубів. Вибір між вологим і сухим кормом залежить від багатьох факторів, бо кожна кішка — це індивідуальність. Важливо розуміти її потреби та вподобання для забезпечення збалансованого й смачного харчування. Таку можливість надають високоякісні корми «Фелікс», що завжди доступні за вигідними цінами на MAUDAU. Вибирайте найкращий варіант із розумінням та любов'ю до вашого пухнастого друга!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews