Особливості використання стабілізаторів на підприємстві

29.01.2024 18:38   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Захищати техніку від перепадів напруги потрібно не лише у своїх оселях, але й на промислових комплексах та в комерційних установах. Насправді, проблеми з електрикою на підприємствах та в офісних центрах трапляються навіть частіше, ніж у приватному секторі. Причиною цього можуть бути перевантаження в локальній мережі, а також аварійні або планові відключення централізованого електропостачання. У цій статті ми розповімо про особливості та параметри, які слід враховувати, вибираючи стабілізатор для комерційного підприємства.

Ціль використання

Сьогодні на ринку є пристрої для надійного функціонування внутрішніх електромереж із різними можливостями та характеристиками. Перед тим як відповісти на запитання скільки коштує стабілізатор напруги, необхідно визначитися з його цільовим призначенням, типом і технічними параметрами. Сучасні стабілізатори можуть використовуватися в таких напрямках:

  1. забезпечення роботи системи безперебійного електропостачання;
  2. стабілізація напруги у випадку її стрибків у мережі;
  3. захист обладнання від критичних навантажень.

Класифікація стабілізаторів

Виділяють два основних типи приладів для вирівнювання напруги:

  1. Електронні (симісторні або ступінчасті). Прості в експлуатації та обслуговуванні. Коригування напруги в мережі виконують швидко. Вибираючи модель, потрібно передбачити запас потужності не менше 20-30%. За умови правильної експлуатації можуть пропрацювати до 15 років. Більшість стабілізаторів належать до цього типу.
  2. Електродинамічні (сервопривідні). Працюють у широкому діапазоні напруги і здатні впоратися зі значними відхиленнями. Однак, через високу шумність їх не радять встановлювати в приміщеннях, де важливо створити комфортні умови для роботи.

Рекомендації щодо місця встановлення

Незважаючи на те, що сучасні стабілізатори можуть працювати за температури до -20°С, рекомендується встановлювати їх у сухих приміщеннях із постійною температурою від 10 до 30°С. Це дасть змогу забезпечити максимальний рівень безпеки та подовжити термін служби обладнання. Якщо ж ви плануєте використовувати прилад на відкритому повітрі або в приміщенні з підвищеною вологістю, необхідно обладнати кейс або шафу для захисту від агресивного впливу середовища.

Важливі критерії вибору

Вибираючи модель, слід також враховувати такі параметри:

  1. тип мережі (однофазна або трифазна);
  2. потужність на виході;
  3. загальне навантаження;
  4. діапазон вхідної напруги;
  5. швидкість реакції на перепади;
  6. спосіб монтажу;
  7. додаткові режими та функції.

У промислових та складських будівлях, а також у великих бізнес-центрах і торговельних комплексах облаштовані трифазні електромережі з напругою 380-415 В. Серед додаткових функцій варто відзначити різні системи захисту, включно із захистом від блискавок. Стабілізатори напруги від перевірених виробників можна купити в магазині allo.ua у Львові. У каталозі є моделі для промислового та домашнього використання.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews