У Львові хірурги зі США безкоштовно прооперують дітей із вродженими вадами

29.01.2024 23:34   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Центрі дитячої медицини лікарні "Охматдит" хірурги зі США спільно з українськими колегами безкоштовно оперуватимуть дітей. Серед пацієнтів – діти з вродженими вадами губи і піднебіння та рідкісними генетичними синдромами.

Більше про це дізнавалося Суспільне.

За словами щелепно-лицьової хірургині Центру дитячої медицини лікарні "Охматдит" Христини Пограничної, упродовж п’яти днів, з 26 лютого до 1 березня, медики проведуть пацієнтам консультації та оперативні втручання.

"Часто такі вроджені вади близько в 30% випадків асоціюються з різними генетичними синдромами, такими як синдром П’єра Робена. Вони є ускладнені тим, що є порушення дихання, ковтання, мовлення і взагалі життєво важливих функцій. Ми запрошуємо іноземних фахівців для того щоб вивчити нові методики, нові підходи, більш інноваційні та сучасні", — каже Христина Погранична.

На операції та консультації з усієї України приїде майже сотня дітей до одного року та декілька дітей від 14 до 18 років. Як операції, так і реабілітація опісля є безкоштовними для батьків.

"Кращих результатів ми досягаємо, коли ми одразу приступаємо до реабілітації, ще на гострому етапі, тобто коли ми можемо робити мінімальні втручання, але ми вже комунікуємо з батьками, з дитиною. Реабілітація відбувається, як тільки хірурги дають дозвіл", — розповідає керівниця Клініки реабілітації "Охматдиту" Оксана Гдиря.

За словами Оксани Гдирі, з пацієнтами працюватиме мультидисциплінарна реабілітаційна команда.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews