Львівські поліцейські повідомили підозру «смотрящому» в Дрогобицькій виправній колонії

31.01.2024 17:38   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Серед підозрюваних і його довірена особа. Кожен засуджений, що прибував до установи, повинен був сплачувати їм так звані «вхідні». У разі відмови погрожували фізичним переслідуванням допоки їхні вимоги не будуть виконані. 

33-річний засуджений до 9 років за розбій відбуває покарання в ДУ «Дрогобицька виправна колонія № 40». Маючи вплив у злочинному середовищі як у місцях позбавлення волі, та і на волі, отримав статус так званого «смотрящого» та організував процес вимагання коштів з ув’язнених. Отримані в такий спосіб гроші йшли на поповнення «воровського общака», за розподіл якого відповідав кримінальник.

Про це повідомили у департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

За даними правоохоронців, кожен засуджений, котрий прибував до установи, повинен був сплачувати чоловікам так звані "вхідні". Якщо засуджені відмовлялися платити, їм погрожували фізичним переслідуванням до виконання вимог.

"Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі обласної поліції, 33-річний засуджений до дев’яти років за розбій відбуває покарання в ДУ "Дрогобицька виправна колонія № 40". Маючи вплив у злочинному середовищі як у місцях позбавлення волі, та і на волі, отримав статус так званого "смотрящого" та організував процес вимагання коштів з ув’язнених. Отримані в такий спосіб гроші йшли на поповнення "воровського общака", за розподіл якого відповідав кримінальник", — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці з’ясували, що чоловікові допомагав інший засуджений, який відбуває покарання — 20 років позбавлення волі за вбивство. Під час обшуків у колонії знайшли записники із "бухгалтерією" й списками боржників, наркотики й мобільні телефони.

33-річному чоловікові оголосили підозру у встановленні або поширенні злочинного впливу та вимаганні Кримінального кодексу. Його "довіреній особі" також оголосили підозру у вимаганні. Максимальне покарання за цими статтями – до 12 років позбавлення волі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews