Співробітники Національного медукніверситету ім. Данила Галицького пройшли стажування в Австрії

01.02.2024 10:21   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Співробітники Університету пройшли стажування у відділенні макроскопічної та клінічної анатомії медичного університету м. Ґрац (Австрія).

З 15 по 20 січня у межах меморандуму про співпрацю Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького - ЛНМУ та Superhumans Center і міжурядової угоди про співпрацю з Республікою Австрією пройшли стажування з хірургічних доступів у щелепно-лицевій хірургії та пластичній реконструкції голови та шиї у відділенні макроскопічної та клінічної анатомії Medizinische Universität Graz медичного університету м. Ґрац (Австрія).
 
Це відділення є відомим європейським осередком проведення кадаверних курсів.
 
null
 
Учасниками стажування стали співробітники Університету: професор Ян Варес, доценти Юлія Медвідь, Юрій Пастернак (кафедра хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії) та доцент Ігор Стояновський (кафедра хірургії №1). До речі, свого часу в цьому ж університеті курс кадаверної хірургії пройшов і виконувач обов`язків ректора Університету, доктор медичних наук Орест Чемерис.
 
На початку заходу президент австрійського анатомічного товариства, завідувач кафедри, доктор медичних наук, професор Нільс Хаммер в присутності радника з соціальних питань, охорони здоров’я та захисту прав споживачів Посольства Австрії в Україні Мартіна Мюльбахера провів курсантам екскурсію відділенням з відвідуванням анатомічного музею, бібліотеки, лекційних аудиторій та анатомічної лабораторії.
 
Ця лабораторія налічує до 70 робочих місць для навчання студентів та інтернів на кадаверних та фантомних моделях, обладнаних за найсучаснішими технічними та санітарно-гігієнічними європейськими стандартами.
null
 
Під час науково-практичного заходу стажери прослухали цикл лекцій щодо анатомії голови та шиї, сучасних хірургічних доступів у щелепно-лицевій ділянці, технік забору трансплантатів з місцевих та віддалених (передпліччя, гомілка, гребінь здухвинної кістки) трансплантатів.
 
У практичній частині заходу на кадаверних моделях було відпрацьовано велику кількість хірургічних маніпуляцій
 
Особливу цікавість вітчизняних медиків викликали мікрохірургічні операції з використанням інноваційного мікроскопічного обладнання від компанії «Leica» (Німеччина), зокрема накладання судинних та нервових анастомозів.
 
Учасники курсу мали змогу взяти участь в обговоренні клінічних випадків складних реконструкцій тканин обличчя за участі провідних австрійських фахівців у царинах клінічної анатомії, щелепно-лицевої та пластичної хірургії, представити власні результати лікування поранених з вогнепальними та мінно-вибуховими травмами черепно-щелепно-лицевої ділянки.
 
Також були обговорені можливості залучення австрійських фахівців хірургічного профілю до лікування потерпілих внаслідок військової агресії в Україні.
 
Наприкінці курсу українські фахівці презентували австрійським колегам ювілейне видання буклету про Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького і книгу про Анатомічний музей нашої Alma Mater.
 
Отримані знання та навички будуть впроваджені для надання медичної допомоги пораненим воїнам, що перебувають на лікуванні в SuperhumansCenter та Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих ім. Ю.Липи, а також в навчальний процес студентів стоматологічного та медичного факультетів Університету.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews