22-річний захисник отримав біонічну руку у Львові

01.02.2024 11:27   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Після множинних поранень, трьох інсультів і зупинки дихання, 22-річний Георгій без сторонньої допомоги навіть сидіти не міг.

Як повідомляє пресслужба Львівської міськради, після 8 місяців важкої праці зі спеціалістами Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ захисник повністю повернув собі контроль над тілом.

22-річний Георгій Раскалєй з міста Ірпінь. Хлопець захищає країну з 19-ти років на донецькому напрямку. В районі Бахмута у травні 2023 року молодий боєць отримав поранення. Ворожа міна влучила прямо у бліндаж, де був боєць.

У Георгія стались три крововиливи у мозок, а у лікарні Дніпра – зупинялося дихання. До тями воїн прийшов лише у столичному шпиталі, де дізнався про втрату руки.

На реабілітацію Георгія відправили до Львова. За 8 місяців хлопець відновив усі свої фізіологічні функції.

З огляду на вік, потреби та можливості пацієнта, мультидисциплінарна команда ухвалила рішення встановити Георгію найбільш функціональну та високотехнологічну штучну кінцівку – біонічну руку.

Георгія уже протезують спеціалісти центру, і їм залишились останні штрихи: підігнати куксоприймач та навчитися користуватися біонічною рукою.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews