Основи харчування собак: від основного корму до ласощів

01.02.2024 14:22   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Турбота про здоров’я та активність вашого чотирилапого друга починається з правильного харчування. Здорова їжа для собак не лише забезпечує енергією, а й підтримує їхнє фізичне та психологічне здоров’я. Основою здорового харчування для собак є збалансований раціон, що містить всі необхідні поживні речовини. Включайте в раціон білки, вуглеводи, жири, вітаміни та мінерали відповідно до потреб вашого собаки.

Як правильно обрати корм для собаки

Правильний вибір корму є ключовим моментом у турботі про здоров’я вашого собаки. Вивчайте склад корму та звертайте увагу на його харчову цінність. Високоякісні корми містять оптимальне поєднання білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінералів, яке відповідає потребам собаки.

Наш інтернет магазин корм для собак пропонує на будь-який випадок. В каталозі запропоновано понад 800 видів сухого та вологого корму для собак різних видів:

• для цуценят, дорослих собак, хвостиків похилого віку;

• для собак маленьких, середніх і великих порід;

• для собак із довгою шерстю;

• для стерилізованих;

• для активних;

• для песиків із чутливим травленням та алергією;

• для собак із захворюваннями органів травлення, нирок абощо.

Різноманітність кормів зумовлена тим, що в кожного собаки є свої особливості й уподобання, тож кожен хвостик потребує особливий раціон.

При покупці корму приділяйте увагу джерелам білка у складі корму. Білкові продукти високої якості — курка, індичка, качка, ягнятина, телятина, лосось, форель, тунець, а також субпродукти, — забезпечують собак необхідними речовинами для здорового розвитку та підтримання м’язової маси. Бажано, щоб у складі корму було не менше 30–35 % м’яса, птиці та інших інгредієнтів тваринного походження. В ідеалі кількість тваринних білків має складати 70–80 %, така їжа для собак повною мірою відповідає потребам організму.

Вибирайте корми з мінімальним вмістом штучних барвників, ароматизаторів і консервантів. Перевагу варто надавати натуральним джерелам поживних речовин. Якщо ваш собака має схильність до алергій, звертайте увагу на відсутність потенційних алергенів у складі корму, таких як соя, пшениця, кукурудза та синтетичні добавки. За наявності індивідуальних особливостей консультуйтеся з ветеринаром. Професійна порада допоможе переконатися, що обраний корм відповідає потребам вашого вихованця.

Вибір корисного корму — запорука активного, щасливого та здорового життя вашого вірного друга. Зробивши правильний вибір, ви створите основу для довголіття та радості вашого собаки.

Ласощі: види та рекомендації щодо споживання

Ласощі для собак — це і задоволення від улюбленого смаку, і корисна добавка до корму. Звичайно, якщо ви правильно обрали ласощі для песика. Пам’ятайте, що ласощі слід пропонувати в поміркованих обсягах, щоб уникнути набору надмірної ваги. Завжди враховуйте індивідуальні особливості та вподобання вашого собаки. Різноманітні ласощі урізноманітнять щоденне меню, допоможуть швидше вивчати команди та запам’ятовувати правила поведінки, поліпшити апетит і почистити зубки. В «МастерЗоо» ви знайдете десятки корисних та цікавих смаколиків для улюбленця:

• натуральні ласощі;

• жувальні палички;

• подушечки;

• добавки-апетайзери;

• чипси тощо.

Забезпечуйте  собаці доступ до свіжої води протягом дня. Вживання достатньої кількості води важливе для підтримання здоров’я нирок і загального самопочуття. Турбота про харчування вашого собаки — запорука його довгого та щасливого життя.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews