Ексдиректор Львівського оборонного підприємства завдав державі збитків на 880 тис. грн

05.02.2024 17:38   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У прокуратурі не називають прізвища ексдиректора підприємства, проте джерела вказують, що на зловживаннях викрили колишнього керівника Львівського державного авіаційно-ремонтного заводу Олександра Кравчука.

Ексдиректор оборонного підприємства Львова закупив обладнання за завищеною на понад 880 тис. грн ціною. Його підозрюють у зловживання службовим становищем. Про це 5 лютого повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Колишній директор уклав у інтересах третіх осіб договір щодо постачання на завод понад 20 електроприладів, необхідних для виробництва. Проте обладнання він придбав за завищеною на понад 880 тисяч гривень ціною. Цим він завдав державі збитків.

Зараз вирішують питання про обрання для колишнього директора заводу міри запобіжного заходу. Йому повідомили про підозру у зловживання службовим становищем. Санкція статті, інкримінованої ексдиректору, передбачає до 6 років ув’язнення.

У прокуратурі не називають прізвища ексдиректора оборонного підприємства, проте видання ZAXID.NET пише, що на зловживаннях викрили колишнього керівника Львівського державного авіаційно-ремонтного заводу Олександра Кравчука.

Він керував підприємством до 2017 року. Його звільнили за розтрату коштів на держзакупівлях. Згодом він виграв суд про поновлення на посаді та виплату йому майже 0,5 млн грн компенсації.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews