Експрикордонник зі Львова уникнув покарання за те, що зливав дані чоловіків

05.02.2024 17:51   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Галицький районний суд звільнив від покарання екс-прикордонника Максима-Павла К., який за 900 доларів продав інформацію про шістьох військовозобов’язаних з бази даних Держприкордонслужби.

Щоб дізнатися інформацію про людину, потрібно номер її закордонного паспорта. Експрикордонник отримав інформацію від клієнта і передавав подрузі, яка працює інспекторкою Держприкордонслужби, повідомляє Zaxid.net.

Вона погодилася допомогти за тисячу гривень. У жовтні 2023 року прикордонниця повідомила Максиму-Павлу К., що, згідно з базою даних, чоловік уникає призову на військову службу й має звернутися до ТЦК.

Згодом друг Максима-Павла К. попросив дізнатися інформацію ще про п’ятьох людей. Обвинувачений передав всю інформацію подрузі-прикордонниці, яка перевірила дані й з’ясувала, що є обмеження для виїзду за кордон для одного з чоловіків. За це обвинувачений отримав 750 доларів. П’ять тисяч гривень він перерахував прикордонниці.

Максим-Павло К. під час судового засідання визнав свою провину та розкаявся. Суд визнав екс-прикордонника винним у несанкціонованому збуті або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, але звільнив від покарання і призначив випробувальний термін. Справу розглядала суддя Ірина Волоско.

Вирок можна оскаржити у Львівському апеляційному суді.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews