Двох чоловіків зі Львівщини, які відмовились від мобілізації, ув’язнили

06.02.2024 16:01   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Червоноградський міський суд Львівщини виніс вироки двом уродженцям Запорізької області Андрію К. та Руслану Л., які відмовились від мобілізації та написали відповідні заяви начальнику ТЦК.

20 липня 2023 року чоловіки були визнані придатними до військової служби та отримали мобілізаційні розпорядження, однак наступного для чоловіки написали відмови від проходження служби, повідомляє Zaxid.net.

Надалі чоловіки ще двічі писали відмови від отримання повісток на відправку до військових частин. Щодо них порушили кримінальні справи через ухилення від мобілізації.

Андрій К. та Руслан Л. заявляли, що дії працівників ТЦК були неправомірними, зокрема, що у них забрали мобільні телефони, затримали та утримували без їх згоди. Чоловіки стверджують, що пройшли військово-лікарську комісію за п’ять хвилин без присутності лікарів. Обоє заявили, що займаються волонтерством і мають незадовільний стан здоров’я.

У суді посадовець ТЦК заявив, що Андрій К. та Руслан Л. не надавали будь-яких документів щодо їх незадовільного стану здоров’я. Справи розглянув суддя Андрій Жураковський, який дослідив усі матеріали та визнав чоловіків винними в ухиленні від мобілізації, призначивши їм по три роки тюрми.

Вироки ще можна оскаржити.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews