Львівський правоохоронець допоміг втекти за кордон п’ятьом ухилянтам

06.02.2024 16:27   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

44-річний майор вивозив чоловіків через фірму, яка займалася міжнародними перевезеннями.

На Львівщині повідомили про підозру правоохоронцю, який незаконно переправляв чоловіків через кордон. 44-річний майор реєстрував у системі “Шлях” чоловіків призовного віку.

Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Ухилянтів правоохоронець реєстрував у системі “Шлях” як водіїв фірми, яка спеціалізується на гуртовій торгівлі. Сам чоловік продовжував керувати підприємством попри службу у правоохоронних органах. Підозрюваний налагодив протиправну схему після того, як його компанія отримала ліцензію на міжнародні перевезення. Таким чином вдалось переправити до країн ЄС п’ятьох чоловіків, які так і не повернулись до України.

Наразі суд обрав чоловікові запобіжний захід та відсторонив від виконання обов’язків. Крім цього, перевіряють причетність до злочину інших осіб. Чоловіку повідомили про підозру за організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Санкція статті передбачає до 7 років ув’язнення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews