У Львові правоохоронці затримали співробітника окупаційної поліції із Василівського району на Запоріжжі

08.02.2024 12:37   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Правоохоронці затримали мешканця Василівського району Запорізької області, який, за даними слідства, поповнив лави незаконно створеного окупаційного правоохоронного органу в смт Михайлівка, а згодом виїхав на підконтрольну Україні територію.

Про це сьогодні в Офісі Генерального прокурора, Запорізькій обласній прокуратурі та ГУ Нацполіції в області.

За даними слідства, 26-річний житель Василівського району, охоронець шахти в Дніпрорудному, добровільно влаштувався на роботу до псевдоправоохоронного органу "Отдел полиции № 3 (дислокация пгт. Михайловка) УВД по г. Васильевка и Васильевскому району" та у червні 2022 року обійняв посаду "дільничного відділу у справах неповнолітніх":

"На цій посаді він здійснював протиправну діяльність в інтересах держави РФ. Разом із іншими псевдоправоохоронцями брав участь у патрулюванні території Михайлівки, у незаконних обшуках за місцем проживання проукраїнськи налаштованого місцевого населення. Також був залучений до охорони окупаційних "виборчкомів" під час проведення незаконного референдуму про "приєднання2 Запорізької області до складу РФ", — йдеться в повідомленні.

На початку лютого 2023 року чоловік не пройшов перевірку через поліграф ФСБ та був звільнений. Через деякий час під виглядом внутрішньо переміщеної особи він оселився у своїх родичів у Львові, де і був затриманий правоохоронцями. Наразі чоловік перебуває під вартою.

Фігуранту повідомили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Санкція інкримінованої статті передбачає до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування триває.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews