Який блок живлення для ноутбука буде найкращим?

08.02.2024 16:42   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Ноутбук без адаптера живлення можна порівняти з автомобілем, у якого закінчується паливо. Якийсь час він ще працюватиме, але коли закінчиться запас енергії - зупиниться. Якщо ви помітили, що батарея не заряджається, робить це дуже повільно або тільки за певного положення кабелю, то найімовірніше, блок живлення пошкоджено, і він потребує заміни. Новий БЖ Apple краще вибирати тут https://www.aks.ua/catalog/zaryadnoye-ustroistvo-noutbuk/brend-noutbuka/apple.

На що звернути увагу під час купівлі блока живлення?

Відправною точкою в цій темі є сумісність. Блок живлення, перш за все, повинен повністю відповідати моделі ноутбука, який використовуємо. Незалежно від того, чи обираємо ми оригінал, аналог або універсальні зарядні пристрої для ноутбуків, найголовніше - параметри:

  • стандарт штекера живлення,
  • потужність,
  • струм,
  • напруга.

Тому під час вибору нового зарядного пристрою недостатньо знати тільки бренд лептопа. В однієї компанії може бути багато різних блоків живлення, які ідеально підійдуть до однієї моделі, а до іншої ні. Якщо ми проігноруємо ці рекомендації і виберемо неправильний зарядний пристрій, то ризикуємо відправити на смітник весь комп'ютер. Для лептопа Dell шукайте адаптер тут https://www.aks.ua/catalog/zaryadnoye-ustroistvo-noutbuk/brend-noutbuka/dell.

Параметри - це ключ сумісності

Найголовніше, щоб новий блок живлення ноутбука мав ідеально підібрані параметри. Занадто слабкий не зможе зарядити комп'ютер і може не дати достатньої кількості електроенергії для його запуску. Зі свого боку, потужніший блок живлення ноутбука може призвести до перегрівання і швидкого зносу електроніки або, що ще гірше, до пошкодження акумулятора.

Як продовжити термін служби адаптера для ноутбука?

Що зробити, щоб продовжити термін служби джерела живлення, яке ми використовуємо? Для цього потрібно пам'ятати чотири основні правила:

  1. Догляд за кабелем: саме на цьому зав'язана більшість поломок зарядного пристрою. Важливо, щоб він не сплутувався і не перекручувався. Провід також не можна сильно перегинати.
  2. Розумна зарядка: не слід постійно тримати ноутбук під'єднаним до мережі. Коли комп'ютер заряджений, варто вийняти зарядний пристрій з розетки.
  3. Правильний порядок у процесі підключення комп'ютера до блоку живлення: спочатку з'єднати мережевий кабель з адаптером. Потім весь цей набір підключаємо до електричної розетки, і тільки на останньому етапі вставляємо штекер зарядного пристрою в ноутбук.
  4. Уникайте високих температур: зарядний пристрій не повинен сильно нагріватися. Його не можна розміщувати в тісному контакті з іншими джерелами тепла або залишати на сонці.

Оригінали, аналоги чи універсальні адаптери?

Найбезпечніший і, на наш погляд, найкращий вибір - оригінальний блок живлення. Це рішення може бути дорожчим, але воно забезпечить спокій на довгі роки. Це гарантує високу якість і сумісність з даною моделлю комп'ютера.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews