Фермери вийшли на загальнонаціональний страйк, який охопить усю країну

09.02.2024 17:36   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

З 9 лютого і впродовж місяця вони планують блокувати усі пункти пропуску, а також дороги та автомагістралі в окремих воєводствах.

“Дії польських фермерів по блокуванню руху транспортних засобів розпочалися перед пунктом пропуску “Медика”, що навпроти українського “Шегині”. Близько 10.10 про це українських прикордонників повідомили польські колеги.

Рух блокують близько 100 осіб та близько 50 транспортних засобів”, – розповів речник Держприкордонслужби полковник Андрій Демченко в коментарі “Українській правді”

Державна митна служба України повідомила, що  польські аграрії розпочинають блокування:

  • пункту пропуску «Рава-Руська – Гребенне» в обох напрямках;
  • акція протесту перед пунктом пропуску «Медика – Шегині»;
  • із 12 лютого, орієнтовно о 10:00 год. за київським часом,- сповільнення пропуску вантажних транспортних засобів (орієнтовно, 3-4 вантажівки на годину) у пункті пропуску «Угринів – Долгобичув».

«Наш терпець увірвався. Позиція Брюсселя в останній день січня 2024 року є неприйнятною для всієї аграрної спільноти. Крім того, пасивність польської влади та декларації про співпрацю з Єврокомісією і заяви про дотримання всіх рішень Єврокомісії щодо імпорту сільськогосподарської продукції та продуктів харчування з України не залишає нам іншого вибору, окрім як оголосити загальний страйк», – написала незалежна самоврядна профспілка індивідуальних фермерів «Солідарність» у офіційному повідомленні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews