Львів отримав Бюджет розвитку-2024: на що підуть гроші?

09.02.2024 22:17   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

8 лютого, під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради затвердили розподіл коштів бюджету розвитку Львівської міської територіальної громади на 2024 рік. Загальна сума – 1,9 млрд гривень. Пріоритет – підтримка ЗСУ та ветеранів на 1 мільярд.

Як повідомили у Львівській міській раді, цьогоріч бюджет міста критично малий. Якщо торік він становив 4,5 млрд, то цьогоріч якщо відмінусувати численні гарантії Львова по кредитах, то для розпорядження залишаються лише 739 мільйонів гривень, пише НТА.

Пріоритетні напрямки бюджету розвитку 2024 року: Програма національного спротиву (в межах якої виділять 1 мільярд гривень на ЗСУ), центри для ветеранів, центри національно-патріотичного виховання, аварійно-відновлювальні роботи та облаштування приміщень для реабілітації поранених.

null

Кошти бюджету за напрямками:

1. Медицина і реабілітація – 221 млн грн.

2. Освіта – 90 млн грн.

3. Інвестиції в критичну інфраструктуру – 225 млн.

4. Співфінансування грантових проєктів – 30 млн грн.

5. Аварійно-відновлювальні роботи обʼєктів, які постраждали внаслідок ракетних ударів – 28,2 млн грн.

«Також ми проголосували за скерування 2 млн грн для будівництва дороги до будинків для внутрішньо переміщених осіб, що на вулиці Миколайчука у Львові. Також передбачили 3 мільйони гривень Шевченківській адміністрації на обслуговування трьох озер у Брюховичах. Це основні зміни, які були внесені у бюджет розвитку. Втім впродовж року він потребуватиме коригування», – зазначила голова бюджетної комісії Наталія Шелестак.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews