Героя зі Львова Миколу-Володимира Бедика нагородили орденом За мужність ІІІ ступеня посмертно

10.02.2024 20:07   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Вручення родичам загиблих відбулось сьогодні у столиці. Нагороду отримали мама Галина і брат покійного Дмитро.

Про це розповіла тітка загиблого Героя Анна Тарасенко.

"Вона Твоя! Якби ж за життя, та у житті так багато «якби»…

Любимо. Пишаємось. Сумуємо. Пам‘ять буде, до поки будемо ми! 
Передостанній бойовий вихід. Околиці Кліщіївки. Наступ.
Ти двониш втомлений і знесилений: «Вони кричали «здавайтєсь в плєн, а ми їм - «х** вам, живими не дамося!»
Через кілька годин: «Знову вихід. Думав, відпочинемо.
Потім подзвоню, тьотька»... і тиша...", написала пані Анна.
 
null
Фото з відкритих джерел

"Указом Президента України №601/2023 “Про відзначення державними нагородами України” від 28 вересня 2023 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня Бедика Миколу-Володимира Степановича (посмертно) — солдата", ідеться у наказаі Президента.


Микола-Володимир Бедик («Шахід») народився 1 серпня 1998 року у Львові.

null

Навчався у Середній загальноосвітній школі №99 міста Львова. Після здобуття середньої освіти вступив до Державного професійно-технічного навчального закладу «Львівське вище професійне училище комп’ютерних технологій та будівництва».

Перебуваючи в Польщі, здобув фах машиніста-оператора дорожньо-будівельних машин та працював у місцевій компанії «BUDPOL».

Із початком повномасштабного вторгнення ерефії добровільно повернувся з-за кордону та вступив до територіальної оборони. Згодом приєднався до лав 3-ї окремої штурмової бригади Сухопутних військ Збройних Сил України (колишній окремий полк спеціального призначення «Азов»). Виконував бойові завдання із захисту державного суверенітету та незалежності на східному напрямку.

Микола-Володимир загинув 24 січня 2023 року поблизу Бахмута, р-н Кліщіївки. У Миколи-Володимира Бедика залишилися батьки та молодший брат.




Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews