Начальник ЛОВА Козицький тепло подякував комбригу 103-ї бригади ТрО за вибір, чин і службу

15.02.2024 11:46   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Командир 103 бригади територіальної оборони ЗСУ Валерій Курко очолював бригаду понад два роки із моменту її створення.

Як повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, полковник був тим, хто перед повномасштабним вторгненням pосії сформував 103 окрему бригаду територіальної оборони ЗСУ з нуля.

“Дякую, що впродовж 23 місяців керували нею на лінії зіткнення з ворогом. Визволили Ямпіль, Озерне і Діброву, тримаєте позиції на Купʼянському напрямку. Дякую за вибір, чин та службу, пане полковнику”, – зазначив Козицький.

“За дуже короткий час, більш ніж 4000 добровольців, які ніколи не асоціювали себе з військовою службою, 24 лютого 2022 року прийняли найбільш правильне та раціональне рішення – захищати нашу державу від російських злочинців, які рушили на нас війною ще у 2014 році. Як і тоді, так і на початку повномасштабної агресії, я стояв перед величезним викликом — створити бойову бригаду з нуля”, – повідомив полковник.

Комбриг подякував за службу побратимам:

“Вірю, що 103 бригада територіальної оборони Збройних Сил України впевнено нестиме свою бойову славу під нашим бойовим прапором, який ми здобували разом. А шлях у нас всіх один — до беззаперечної Перемоги! З Левом на рукаві.” На Львівщині і в ЛОВА зокрема дуже неоднозначно сприйняли відставку людини, що стояла у витоків ТрО, комбрига, що отримав з рук Президента бойовий стяг, перша справжня бойова бригада ТрО… Знімати так людину, яка очолювала наших земляків, які проявили героїзм у боях за Сіверський Донецьк… І що це за глупість, знімати офіцера, що з травня місяця 2022 року, очолювала ТрОшну бригаду, що першою була кинута в криваві бої, і глупство повне знімати ЛЮДИНУ і ВОЇНА, який при комплектації бригади 33% ніколи не нив. Працював на виснаження…

До речі, давно пора присвоїти бригаді імʼя Андрія Шептицького, про що шепочуться без успіху з початку війни.

Ірина Мадрик


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews