Ефективність Леокарт: лише 60% львів'ян користуються е-квитками

15.02.2024 20:48   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Понад 20% людей оплачують загальною чи студентською ЛеоКарт, а майже 40% – реєструють поїздки пільговою або учнівською ЛеоКарт.

Зокрема, мешканцям видано понад 237 тис. персоналізованих ЛеоКарт – пільгових, учнівських, студентських. Водночас, львів’яни придбали понад 93 тис. загальних карток, повідомляє пресслужба Львівської міськради.

«Якщо ви ще не маєте своєї пільгової, студентської чи учнівської ЛеоКарт – уся інформація, як подати документи для її оформлення, є на сайті ЛеоКарт.

Придбати загальну картку «для всіх» можна у брендованих кіосках “Інтерпрес”, а також в терміналах EasyPay», – зазначили у ЛКП «Львівавтодор».

Нагадаємо, 11 грудня минулого року у Львові на всіх міських маршрутах запрацювала безготівкова оплата проїзду. За підсумками попереднього тижня, такий спосіб оплати обрали для себе понад 35% пасажирів. Більшість з них сплачують за проїзд транспортною карткою ЛеоКарт, адже тоді поїздка є найдешевшою та коштує 13 грн, для студентів – 6,5 грн. Загалом, впродовж двох місяців у системі е-квитка було зареєстровано понад 16 млн поїздок.

Зараз триває робота над рештою функціоналу, який передбачає система е-квитка. Йдеться про перехід на оплату транспортної роботи перевізникам, запуск проїзних абонементів, пересадок та мобільного додатку.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews