Фермери з Європи хочуть повністю заблокувати українсько-польський кордон

17.02.2024 19:21   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Фермери з Німеччини, Бельгії, Нідерландів та Франції приєднаються до польських аграріїв в неділю і блокуватимуть перехід у Дорогуську. Цілком вірогідно, що це може призвести до повного перекриття руху на українському кордоні, пише inpoland.

Місцева влада Дорогуська повідомила, що протест на кордоні заплановано до 9 березня.

Координатор фермерського протесту Роберт Вічко розповів, що це буде загальна акція протесту, на якій мітингувальники покажуть "силу спротиву імпорту українських сільськогосподарських товарів" на ринок Євросоюзу.

Мало того, страйкарі запрошують долучитися до блокування кордону людей, які не мають відношення до сільського господарства.

З словами Вічко, сьогодні у Дорогуську буде кілька сільськогосподарських організацій.

"Свою присутність підтвердили також фермери із західних країн. Вони також братимуть участь у блокаді кордону в неділю", – зазначив він.

Напередодні польські фермери в соцмережах звернулися до охочих із закликом повністю блокувати рух транспорту з України, включно з автобусами та гуманітарною допомогою.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews