У Львові повідомили про підозру бойовику, який брав участь в окупації Рубіжного

20.02.2024 18:26   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Львівська прокуратура повідомила про підозру у держзраді 48-річному мешканцю Луганщини. У 2022 році чоловік допомагав росіянам захопити місто Рубіжне.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, мешканець Луганщини добровільно перейшов на бік ворога та вступив у незаконне збройне формування так званої "ЛНР".

"Підозрюваний проходив службу у 208 стрілецькому полку 2 армійського корпусу Південного військового округу РФ. Займана посада – командир відділення. У 2022 році, під час бойових дій, чоловік допомагав окупантам захопити місто Рубіжне Луганської області", — йдеться у повідомленні.

Окрім цього, чоловік вів інформаційну пропаганду, виступаючи у ефірах російських ЗМІ. Підтримував російські наративи та не визнавав Україну як суверенну державу.

Бойовику інкримінують державну зраду, участь у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews