Генконсул Польщі у Львові вибачилася перед українцями за дії поляків на кордоні

21.02.2024 14:30   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Еліза Дзвонкевич зазначила, що вона більше не може мовчати і вдавати, що не бачить дій, «які ганьблять Польщу на польсько-українському кордоні».

Про це Дзвонкевич написала на своїй сторінці у Facebook.

«Вибачте, дорогі українські друзі. Те, що відбувається, не може бути справою рук моїх співвітчизників…», – підкреслила Дзвонкевич.

Вона порівняла нинішню ситуацію з блокадою кордону воюючої країни з подіями Другої світової війни, коли під час Варшавського повстання 1944 року росіяни, які стояли на правому березі Вісли, не погодилися на посадку (для дозаправки) літаків західних союзників, які допомагали оточеним повстанцям у Варшаві. Відтак, призначена для них допомога скидалася з повітря на околицях Варшави, але опинялася в руках німців.

«Тоді, будучи підлітком, я була переконана, що тільки росіяни можуть спокійно дивитися, як стікає кров’ю інший народ… що ми, поляки, ніколи б не зробили подібного. А що сьогодні роблять «польські» фермери та перевізники? Я не вірю, що вони поляки… Справжній поляк ніколи не встромив би ножа в спину своїм сусідам, які борються за свободу. Йдеться не про їхні вимоги, а про форму протесту. Ганьба і сором. Перепрошую воюючу Україну, перепрошую….», – зазначила Дзвонкевич.

Свій допис дипломат ілюструвала картиною української художниці, яку вона отримала від неї як вдячність за надану поляками допомоги українцям після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. За її словами, картина символічно представляє сестер в обіймах – Україну і Польщу.

«Чому ми це все нищимо?», – поставила риторичне запитання Дзвонкевич.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews