До Львова приїде прихильник російської церкви Дмитро Лалєнков

23.02.2024 22:58   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

11 березня у Першому Театрі Антрепризи і Комедії у Львові відбудеться вистава “Танго на трьох” за участі актора Дмитра Лалєнкова. 

Про це повідомив журналіст Андрій Маринюк.

“До Львова приїде противник української церкви і активний захисник РПЦ в Україні Дмітрій Лаленков. Але ж у львів’ян пам’ять коротка, головне, щоб було смішно”, – йдеться у повідомленні.

“Незважаючи навіть на широкомасштабне вторгнення рашистів він підтримує РПЦ!… До речі, його тривалий час лобіювала, просувала дружина приснопам’ятного одіозного Діми Табачника (нагадаю, віце-прем’єра з гуманітарних питань та голови Адміністрації президента України Леоніда Кучми) псевдонародна артистка України Тетяна Назарова”, – прокоментував допис Андрій Даниленко.

Дмитро Лаленков неодноразово висловлював свою підтримку УПЦ Московського патріархату, яка не визнає агресію Росії.

19 жовтня 2023 року депутати Верховної Ради підтримали законопроєкт про заборону діяльності релігійних організацій, які мають зв’язки із Росією та сприяють поширенню російських пропагандистських наративів. Актор виявив вкрай емоційну реакцію на цю подію. Дмитро Лаленков заявив, що у політиків два вибори: або проголосувати “за Бога і віру”, або “осоромитися”.

“Навіть Сталін кривавий, на час війни пазурі свої від церкви прибрав, і відкрив храми для вірян, духовенства і молитов, для покаяння і причастя, і заборонив режиму своєму лізти у справи церковні! А ви?! Кожен, хто образить мечеть, кірху, синагогу чи церкву, відчує гнів Божий, побачить близький свій сумний фінал! Господа перемогти неможливо!”, – зазначив Лаленков.

Аналізуючи минуле актора, ніхто не дивується такій позиції. У 2021 році він давав інтерв’ю Оксані Марченко, дружині Віктора Медведчука, для її фільму “Паломниця”. Цей проєкт прославляв московську церкву та Росію в цілому.

До слова, напередодні російського вторгнення в Україну, Лаленков опублікував пост в інстаграмі, у якому висловив думку, що “війна зараз точно нікому не потрібна”. Свій допис він супроводив зображенням українського та російського прапорів, які мирно майорять поруч. Згодом актор видалив цей допис.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews