Сенатори США з неофіційним візитом відвідали Український католицький університет у Львові

24.02.2024 23:11   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Делегацію очолив лідер демократів у Сенаті США Чак Шумер. До УКУ вони прибули з неофіційним візитом. До складу делегації також увійшли сенатори-демократи Джек Рід, Майкл Беннет, Річард Блюменталь, Меґґі Гассен та Бріджит Брінк, яка обіймає посаду посла США в Україні.

Про це повідомляє сайт УКУ.

«Я очолюю цю коаліцію для зустрічі з президентом Зеленським, аби показати українському народу, що Америка на їхньому боці, щоб показати нашим союзникам в НАТО і Європі, що ми на їхньому боці», – написав пан Шумер у мережі Х, опублікувавши фото з проспекту Свободи у Львові біля пам’ятника Тарасові Шевченкові.

«Це історичний візит для України. Ми сподіваємося на підтримку наших союзників і дякуємо американському народу за солідарність з Україною!», — наголосив ректор УКУ Тарас Добко, зустрічаючи делегацію разом з віцепрезидентом університету о. Богданом Прахом.

При цьому, провідний демократ у Сенаті заявив, що прибув до Львова, аби «дізнатися про життєво необхідне озброєння для України, і щоб захистити нашу демократію і національну безпеку».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews