В уряді анонсували початок будівництва євроколії від кордону з ЄС до Львова

25.02.2024 15:13   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Будівництво ділянки європейської колії Мостиська-Скнилів від державного кордону з Польщею до Львова стартує поточного року.

Про це повідомив віцепрем'єр із відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков на форумі "Україна. Рік 2024".

країна розпочала процес відновлення авіасполучення з іншими країнами, наразі відбувається оцінка ризиків регуляторами. Крім цього Україна планує відкрити нові пункти пропуску на кордоні з Румунією та Молдовою. 

 
Про це повідомив віцепрем'єр із відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков на форумі "Україна. Рік 2024".
 
"Наразі ведемо консультації з американським і європейським безпековими регуляторами над відкриттям авіаційного простору. Це складний процес, але перші формальні кроки Україна робить уже зараз” – розповів Олександр Курбаков.
 
Щодо нових пунктів пропуску, то Україна планує відкрити їх на кордоні з Польщею, Молдовою, Румунією та Угорщиною.
 
"Якщо говорити про пункти пропуску для автомобільного транспорту, то очікуємо нові пункти пропуску в цьому році, перш за все, з Молдовою, з Румунією, з Угорщиною і з Польщею. Тобто чотири країні, де конкретні пункти пропуску з'являться у цьому році. Це нам допоможе трохи деверсифікувати наші експортні коридори", зазначив Кубраков.
 
Крім цього, у 2024 році планують відкрити першу велику ділянку європейської колії станції "Мостиська-Скнилів", яка з'єднає українську залізницю з європейською мережею. 
 
"Це перший проєкт, який ми будуватимемо в цьому році спільно з нашими європейськими партнерами і донорами", – додав Кубраков.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews