На Львівщині затримали зрадника, який прославляв «рускій мір»

26.02.2024 10:18   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

За гроші працював на агента фсб рф – на Львівщині місцевому мешканцю повідомили про підозру в державній зраді.

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру місцевому мешканцю.

За даними слідства, підозрюваний, який відбував покарання у місцях несвободи за крадіжку, переписувався із співробітником фсб рф.

За гроші він допомагав проводити підривну діяльність проти України. Чоловік таємно використовував мобільний телефон. Він поширив більше десятка дописів у одній із соціальних мереж, які прославляли окупантів і підтримували армію рф.

Встановлено, що після чергової вподобаної проросійської публікації підозрюваний отримав завдання від спецагента країни-агресорки – сфотографувати та визначити координати об’єктів критичної інфраструктури у м. Львові.

Щоб виконати вказівку, він залучив третю особу. Цій особі надав перелік адрес, придбав мобільний телефон, провів інструктаж щодо фотографування та надіслав гроші на транспортні витрати.

null
Фото з мережі Інтернет

Однак львівським правоохоронцям вдалося запобігти реалізації злочинних планів. Наразі розслідування триває.

Надається правова оцінка діям співучаснику злочину. Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ у Львівській області за матеріалами СБУ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews