На Львівщині посадовці незаконно вирубали дерев на понад 64 млн грн

04.03.2024 19:40   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Правоохоронці викрили організовану злочинну групу з числа керівників низки лісових та мисливських господарств Львівської області.

Як повідомляє пресслужба ДБР, організував оборудку посадовець, який на час скоєння злочину був головним лісничим Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

До складу злочинної групи також входили директори та головні інженери п’яти державних підприємств лісового господарства області. Однин з них нині є депутатом районної ради.

Зловмисники здійснювали вирубку лісу  на території Львівської області.

“Зокрема, посадовці протизаконно включили в проєкти організації діяльності відповідних лісогосподарських підприємств проведення «рубок рідколісся». На підставі чого у 2019-2022 роках видавались лісорубні квитки на рубку цінних порід лісу. Деревина продавалась приватним підприємствам та часто вивозилась за кордон”, – зазначили в ДБР.

Організатору та семи учасникам злочинної групи вручені підозри. Санкція статей передбачає покарання до 10 років позбавлення волі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews