Польські фермери заявили про новий страйк на українському кордоні

05.03.2024 21:55   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Спочатку протестуваьники планували завершити акцію 10 березня, але згідно з новою заявою, блокада може тривати до 30 квітня.

Про це повідомляє InPoland.

Польські фермери також анонсували велику акцію протесту у Варшаві 6 березня о 11:00.

Мітинг відбудеться на перехресті національної дороги №17 та провінційної дороги №867 перед прикордонним переходом у Гребенному.

Польські фермери висловлюють незгоду з «Зеленою угодою», яка обмежує імпорт агропродовольчої продукції з-за меж Європейського Союзу. Зокрема, раніше повідомляли, що українські та польські представники шукають спільні рішення для розблокування кордону, враховуючи інтереси обох країн.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький відреагував на заяви уряду Республіки Польща, який фактично підтримав своїх фермерів, що блокують кордони з Україною, не пускаючи українських перевізників до Польщі. Очільник області закликав підтримати українського виробника та купувати товари “Зроблено в Україні”.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews